Ειδήσεις και Ανακοινώσεις

Τμήματα Μεταλυκειακών Ινστιτούτων θα λειτουργήσουν στην Πάφο

31 Ιουλίου 2012

Τμήματα Μεταλυκειακών Ινστιτούτων θα λειτουργήσουν στην Πάφο

Τμήματα Μεταλυκειακών Ινστιτούτων θα λειτουργήσουν στην Πάφο. Δύο τμήματα των Μεταλυκειακών Ινστιτούτων Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και κατάρτισης θα λειτουργήσουν από τη νέα σχολική χρόνια στην Πάφο.

Συγκεκριμένα, θα λειτουργήσουν τμήματα τεχνικού συγκόλλησης διακίνησης αερίων και βιομηχανικών κατασκευών και τεχνικού δικτύων ηλεκτρονικών υπολογιστών και επικοινωνιών.

Στα δυο τμήματα που θα λειτουργήσουν στο χώρο της Τεχνικής Σχολής Πάφου, αναμένεται ότι θα φοιτήσουν για διάρκεια δύο χρόνων γύρω στους 30 σπουδαστές.

Στο τέλος του δεύτερου και του τέταρτου εξάμηνου οι σπουδαστές θα είναι υποχρεωμένοι να κάνουν πρακτική εκπαίδευση έξι εβδομάδων σε επιχειρήσεις.

Σήμερα, στη συνεδρία της Επιτροπής Αθλητισμού και Νεολαίας, ο Δήμος Πάφου αποφάσισε να επιχορηγεί τους δέκα πρώτους σε επίδοση σπουδαστές κάθε έτους με το ποσό των 500 ευρώ για τις έξι εβδομάδες της πρακτικής εξάσκησης.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Πάφου Χρύσανθος Σαββίδης εκτίμησε ότι με αυτό τον τρόπο ο Δήμος Πάφου ενθαρρύνει την ανάπτυξη του νέου αυτού θεσμού.

 

 

Πηγή: http://www.onlycy.com/203185-%CF%84%CE%BC%CE%AE%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B1-%CE%BC%CE%B5%CF%84%CE%B1%CE%BB%CF%85%CE%BA%CE%B5%CE%B9%CE%B1%CE%BA%CF%8E%CE%BD-%CE%B9%CE%BD%CF%83%CF%84%CE%B9%CF%84%CE%BF%CF%8D%CF%84%CF%89%CE%BD-%CE%B8