Ειδήσεις και Ανακοινώσεις

Νέος βρεφονηπιακός σταθμός από την Ι.Μ. Δημητριάδος

2 Αυγούστου 2012

Νέος βρεφονηπιακός σταθμός από την Ι.Μ. Δημητριάδος

Με δωρεά γνωστού επιχειρηματία θα συνεχιστεί και θα ολοκληρωθεί το έργο του Βρεφονηπιακού Σταθμού της Ιεράς Μητρόπολης Δημητριάδος, που βρίσκεται στον Ι.Ν. των Δώδεκα Αποστόλων στην Αγριά και θα μπορεί να φιλοξενήσει 30 μέχρι και 50 παιδιά.

Το έργο «λιμνάζει» εδώ και μια δεκαετία, καθώς είχε ξεκινήσει επί του Μακαριστού Χριστόδουλου και σταμάτησε, διότι δεν υπήρχαν χρήματα για να συνεχιστεί.

Σύμφωνα με τον Μητροπολίτη Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιο, ο επιχειρηματίας Κώστας Λούλης έκανε δωρεά ποσού 300.000 € γι’ αυτό το σκοπό και το έργο θα ξεκινήσει από τον Σεπτέμβριο .

Όπως ανέφερε ο Μητροπολίτης, η κατασκευή του Βρεφονηπιακού Σταθμού είχε ξεκινήσει με ένα πρόγραμμα της Ιεράς Συνόδου επί Μακαριστού Χριστοδούλου για κατασκευή βρεφονηπιακών σταθμών, όμως τα χρήματα που είχαν εξασφαλιστεί έφθασαν για να γίνουν μόνο τα μπετά.

Επιπλέον τότε, η πολεοδομία είχε δώσει τους όρους δόμησης και η άδεια είχε εκδοθεί από την Ναοδομία, άδεια που τώρα επικαιροποιήθηκε για να συνεχιστεί το έργο και να γίνει ένας σύγχρονος βρεφονηπιακός σταθμός που θα ικανοποιεί τις ανάγκες 30-50 παιδιών.

Μιλώντας στην ΕΡΑ Βόλου, ο κ. Ιγνάτιος είπε ότι, η Μητρόπολη σε συνεργασία με το δήμο θα προχωρήσει με δικά της έξοδα στη διευθέτηση του γειτονικού ρέματος για να μην υπάρξει πρόβλημα σε επόμενη πλημμύρα τόσο για το ναό και το κτίσμα όσο και για τη γύρω περιοχή.

«Είναι ένα πολύ σημαντικό έργο και έχουμε αποφασίσει να το ολοκληρώσουμε με τη σημαντική συμβολή της δωρεάς του κ. Λούλη, ενώ αν δεν φθάσουν τα χρήματα θα διαθέσουμε δικούς μας πόρους” , ανέφερε ο κ. Ιγνάτιος.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες υπάρχει διένεξη μεταξύ των κληρονόμων του πρώην ιδιοκτήτη και δωρητή του χώρου που ανεγέρθη το εκκλησάκι των Αγίων Αποστόλων, και της Εκκλησίας για την διευθέτηση του χώρου και οριοθέτησης της ιδιοκτησίας ενός εκάστου μέρους.

Οι κληρονόμοι έχουν ζητήσει από τον πρώην Δήμο Αγριάς και νυν δήμο Βόλου να γίνει πράξη αναλογισμού, η οποία αναμένεται.

 

Πηγή: http://www.romfea.gr/ieres-mitropoleis/13339-neos-paidikos-stathmos-im-dimitriados