Ορθόδοξη πίστη

Διεθνής οργάνωση σπέρνει τον θάνατο σε αγέννητα μωρά

4 Αυγούστου 2012

Διεθνής οργάνωση σπέρνει τον θάνατο σε αγέννητα μωρά

Το έθνος της Ζάμπια απαγόρευσε από τη διεθνή Μ.Κ.Ο Marie Stopes International να εκτελεί εκτρώσεις έπειτα από την ανακάλυψη ότι η συγκεκριμένη Μ.Κ.Ο προέβη σε 490 παράνομες εκτρώσεις σε διάστημα μόλις πέντε μηνών.
Ο Νόμος περί εκτρώσεων του 1972 επιτρέπει τη πραγματοποίηση έκτρωσης μόνο σε περιπτώσεις όπου τίθεται σε κίνδυνο η ζωή της μητέρας, μία ιατρική κατάσταση η οποία θα πρέπει να γνωματευθεί από τρείς γιατρούς.
Σύμφωνα με δημοσίευμα των Times της Zambia, η οργάνωση Marie Stopes International προέβη σε 490 εκτρώσεις από τον Ιανουάριο μέχρι το Μάιο με την έγκριση του ίδιου γιατρού… Ο Mike Chisha ενέκρινε τη πραγματοποίηση 430 εκτρώσεων στη Nakonde, 30 στη Kasama και ακόμη 30 στη Mpika, στις βόρειες επαρχίες της Ζάμπια.
 Ο Γενικός Γραμματέας της Βόρειας Επαρχίας, Emmanuel Mwamba καταλόγισε στην οργάνωση Marie Stopes International ότι εκτελούσε εκτρώσεις για να αποφευχθούν οι ανεπιθύμητες εγκυμοσύνες, για οικονομικούς λόγους.
 Ο Γενικός Γραμματέας όμως δεν αναφέρθηκε, όπως έχουμε σημειώσει πολλές φορές εδώ στο pentapostagma.gr για τη πιστή τήρηση της νεοταξικής ατζέντας μείωσης του παγκόσμιου πληθυσμού από τις Μ.Κ.Ο των εκτρώσεων και των στειρώσεων σε πληθυσμούς χωρών του τρίτου κόσμου.
 “Η διοίκηση της Marie Stopes έλαβε την οδηγία να σταματήσει αμέσως τις υπηρεσίες έκτρωσης”, δήλωσε ο Υπουργός Υγείας Joseph Kasonde κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου στη πρωτεύουσα της χώρας, τη Λουσάκα.
‘Πάντως, οι υπόλοιπες υπηρεσίες μπορούν να συνεχίσουν να παρέχονται, και η οργάνωση μπορεί να συνεχίσει να λειτουργεί κανονικά στη χώρα μας.” 
Ο Διευθυντής της Ευαγγελικής Αδελφότητας της Ζάμπια, Pukuta Mwanza, δήλωσε ότι η Ζάμπια ως Χριστιανικό έθνος θα πρέπει να λειτουργεί βάσει των διδαχών της Βίβλου σχετικά με την ιερότητα της ζωής. Η έκτρωση, όπως είπε χαρακτηριστικά, βλάπτει τόσο τη μητέρα όσο και το παιδί.
Τόνισε ότι οι παράνομες εκτρώσεις τις οποίες έβγαλε στο φως η κυβέρνηση συνέβησαν σε απομακρυσμένες περιοχές, υπονοοώντας ότι ισχύει μία υψηλότερη αναλογία παράνομων εκτρώσεων στις αστικές περιοχές.
Δυστυχώς, ο δείκτης εκτρώσεων στη Ζάμπια έχει εκτοξευθεί τα τελευταία χρόνια, ενώ και οι πολιτικές συγκράτησης του φαινομένου δεν έχουν αποτέλεσμα καθώς η πρόσβαση σε παράνομες υπηρεσίες έκτρωσης είναι πολύ «προσιτή» οικονομικά καθώς κοστίζει μόλις 25 δολάρια….
pentapostagma.gr

ΠΗΓΗ: http://www.pentapostagma.gr/2012/07/blog-post_268.html