Ειδήσεις και Ανακοινώσεις

Πρόστιμο θα επιβάλλει η Αστυνομία για λανθασμένη χρήση του αυτοκινητό​δρομου Λευκωσίας-​Λεμεσού

7 Αυγούστου 2012

Πρόστιμο θα επιβάλλει η Αστυνομία για λανθασμένη χρήση του αυτοκινητό​δρομου Λευκωσίας-​Λεμεσού

Σε καταγγελία των οδηγών που δεν χρησιμοποιούν σωστά τις τρεις λωρίδες κυκλοφορίας του αυτοκινητόδρομου Λευκωσίας-Λεμεσού προχωρά από την προσεχή Δευτέρα η Αστυνομία.

Σε δηλώσεις του σήμερα, ο Διευθυντής του Τμήματος Τροχαίας στο Αρχηγείο Αστυνομίας Δημήτρης Δημητρίου είπε πως από την ερχόμενη Δευτέρα όποιος οδηγός εντοπίζεται να παρανομεί, θα του επιβάλλεται εξώδικο πρόστιμο, το οποίο ανέρχεται στα 65 ευρώ.

Όπως είπε, έχουν παρέλθει δέκα μήνες από την ημέρα που έχουν δοθεί στην κυκλοφορία οι τρεις λωρίδες του αυτοκινητόδρομου και δυστυχώς φαίνεται ότι ένας μεγάλος αριθμός οδηγών δεν ξέρει να τις χρησιμοποιεί σωστά.

Πρόσθεσε ότι τις τελευταίες δεκαπέντε μέρες άρχισε μια έντονη εκστρατεία για ενημέρωση των οδηγών σε ό,τι αφορά τον τρόπο χρήσης των τριών λωρίδων, ενώ πρόσθεσε πως το διάστημα αυτό η Αστυνομία προέβηκε σε εκατοντάδες προφορικές παρατηρήσεις σε οδηγούς που δεν χρησιμοποιούσαν σωστά το συγκεκριμένο τμήμα του αυτοκινητοδρόμου.

Επίσης, είπε πως η Αστυνομία είχε διανείμει πέντε χιλιάδες φυλλάδια προς ενημέρωση των οδηγών.

Ο κ. Δημητρίου είπε πως από τη Δευτέρα θα εντατικοποιηθούν οι έλεγχοι σε όλο το μήκος του αυτοκινητόδρομου, που είναι οι τρεις λωρίδες κυκλοφορίας και εκεί όπου εντοπίζονται οδηγοί που δεν χρησιμοποιούν σωστά τον αυτοκινητόδρομο θα καταγγέλλονται.

Υπενθύμισε ότι κατά την οδήγηση στον αυτοκινητόδρομο με τρεις λωρίδες θα πρέπει οι οδηγοί να χρησιμοποιούν την αριστερή λωρίδα κυκλοφορίας.

Είπε ακόμα πως επιτρέπεται η χρήση της μεσαίας και της δεξιάς λωρίδας για σκοπούς προσπεράσματος και για όσο χρόνο και απόσταση χρειάζεται μέχρι να επανέλθουμε πίσω στην αριστερή λωρίδα κυκλοφορίας.

Επιπλέον, ανέφερε ότι απαγορεύεται το προσπέρασμα από τα αριστερά στον αυτοκινητόδρομο.

Αναφερόμενος στις ποινές που προβλέπει η νομοθεσία για την παραβίαση αυτών των κανόνων, ο κ. Δημητρίου είπε ότι επιβάλλεται εξώδικο πρόστιμο,  το οποίο ανέρχεται στα 65 ευρώ.

 

Πηγή: http://www.onlycy.com/203781-%CF%80%CF%81%CF%8C%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%BC%CE%BF-%CE%B8%CE%B1-%CE%B5%CF%80%CE%B9%CE%B2%CE%AC%CE%BB%CE%BB%CE%B5%CE%B9-%CE%B7-%CE%B1%CF%83%CF%84%CF%85%CE%BD%CE%BF%CE%BC%CE%AF%CE%B1-%CE%B3%CE%B9%CE%B1