Ειδήσεις και Ανακοινώσεις

Εσπερινός της Μεταμορφώσεως στο Χαλάνδρι

7 Αυγούστου 2012

Εσπερινός της Μεταμορφώσεως στο Χαλάνδρι

Κείμενο & Φωτογραφίες: Σπύρος Παπαγεωργίου

Με εκκλησιαστική λαμπρότητα και τη συμμετοχή εκατοντάδων πιστών, τελέστηκε απόψε ο Πανηγυρικός Εσπερινός επί τη εορτή της Μεταμορφώσεως του Κυρίου, στον ομώνυμο Ιερό Ναό στο Χαλάνδρι.

Της Ακολουθίας του Εσπερινού προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βελεστίνου κ. Δαμασκηνός. Ο κύριος Δαμασκηνός στο κήρυγμά του, τόνισε τη μεγάλη σημασία της  εορτής της Μεταμορφώσεως του Θεού και Σωτήρος Ιησού Χριστού για τη σωτηρία του κόσμου.
” Ο Κύριος μας ανέβει εις το όρος Θαβώρ, προκειμένου να φανερώσει στους μαθητές τη Δόξα Του. Και μαζί Του παραλαμβάνει τρεις αγαπημένους μαθητές του, τον Πέτρο, τον Ιάκωβο και τον Ιωάννη. Θέλει με την άνοδό Του σε όρος υψηλό, να προεικονίσει την επουράνια Βασιλεία Του και να μας δείξει ότι μόνο μέσω των αρετών και του πνευματικού αγώνα θα εισέλθουμε σε Αυτή”

Σε άλλο σημείο ο Σεβασμιώτατος, έκανε λόγο πως με την πίστη μας στο Θεό θα είμαστε μέτοχοι της Βασιλείας Του. “Όλοι μας έχουμε περάσει δυσκολίες, κακουχίες και βάσανα, αδελφοί μου. Αυτά, άλλωστε, πάντα υπήρχαν και πάντα θα υπάρχουν. Εκείνο όμως που θα μας δίνει κουράγιο και υπομονή να τα αντιμετωπίσουμε είναι η πίστη μας στον Κύριο και Θεό και η τήρηση των λόγων Του.

 

Ακολούθησε περιφορά της Θείας Εικόνος καθώς και της εικόνος της Παναγίας «Φοβεράς Προστασίας» στους γύρω δρόμους με τη συνοδεία της Φιλαρμονικής του Δήμου Χαλανδρίου.