Ορθόδοξη πίστη

Χρυσοί οι Αδελφοί Καββά στο Παγκόσμιο 420!

9 Αυγούστου 2012

Χρυσοί οι Αδελφοί Καββά στο Παγκόσμιο 420!

Μπορεί οι Ολυμπιακοί Αγώνες να έχουν μονοπωλήσει το ενδιαφέρον μας, αλλά στην Αυστρία ολοκληρώθηκε το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα 420 και εκεί δημιουργούνται οι μελλοντικοί πρωταγωνιστές των ΟΑ.

Οι Αδελφοί Καββά, ο Αλέξανδρος και ο Γιώργος, κέρδισαν το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα 420 με 11 πόντους διαφορά από τους δεύτερους Guillaume Pirouelle & Valentin Sipan από την Γαλλία και τους David και Alex Charles από την Ισπανία που τερμάτισαν στην 3η θέση. 

Στα κορίτσια οι Rachel Lee & Cecilia Low από την Σιγκαπούρη τερμάτισαν μπροστά από τις Nadja Horwitz & Sofia Middleton από την Χιλή και κέρδισαν τον τίτλο αφήνοντας τις Χιλιανές 2ες. Στην τρίτη και τέταρτη θέση επίσης τερμάτισαν δυο σκάφη από τη Σιγκαπούρη, που μονοπώλησε τις πρώτες θέσεις στα κορίτσια.
Στον αγώνα όπως μας πληροφορούσε ο Νίκος Δρούγκας προπονητής του πετυχημένου δίδυμου των αδελφών Καββά, κυριάρχησαν σχεδόν όλες οι συνθήκες και όλοι έμειναν ευχαριστημένοι από το άρτιο πρωτάθλημα. 

Τις πρώτες μέρες οι αγώνες ξεκίνησαν με μια Ελληνο-Ισπανική μονομαχία καθώς και οι δυο ομάδες είχαν από τρεις νίκες, αλλά στο τέλος κυρίως λόγω της ταχύτητας που είχε το Ελληνικό πλήρωμα ξεχώρισε ως ο μεγάλος νικητής. 
Ο αέρας τις πρώτες μέρες ήταν 12-16 κόμβους με αρκετές αλλαγές, αλλά και με μεγάλες αυξομοιώσεις στην πίεση μέσα στο στίβο, πράγμα που δυσκόλεψε τους νεαρούς ιστιοπλόους, ειδικά όταν η επιτροπή αναγκάστηκε να βγάζει τρεις κούρσες την ημέρα προκειμένου να προλάβει την μπουνάτσα που η πρόβλεψη ανέφερε για το δεύτερο μισό του πρωταθλήματος. 

Η ταχύτητα σε συνδυασμό με τις σωστές αποφάσεις μέσα στο στίβο, ήταν το μεγάλο όπλο των αδελφών Καββά και αυτή ήταν η διαφορά που είχαν με τον υπόλοιπο στόλο. 
 
Κέρδισαν 7 από τις 10 ιστιοδρομίες με μεγάλη ευκολία, ακόμα και όταν δεν τους πήγαιναν ιδανικά τα πράγματα η ταχύτητα που είχαν τους βοηθούσε να ξελασπώσουν… 
Χαρακτηριστικά μας είπε ο Νίκος Δρούγκας για την προτελευταία μέρα των αγώνων: 
“Σήμερα κάνανε 2 πρωτιές και μια 4η. Την πρώτη κούρσα την κέρδισαν με 200 μέτρα διαφορά και την 2η την κέρδισαν με 300 μέτρα διαφορά και τέλεια τακτική. Στην 3η ιστιοδρομία παρά του ότι πήραν τέλεια εκκίνηση ο καιρός γύρισε δεξιά 20-25 μοίρες και ανέβηκε σε πίεση, το αποτέλεσμα ήταν να περάσουν την #1, 20οι! 
Στην πολύ ανοικτή πλαγιοδρομία κρατηθήκανε χαμηλά και κερδίσανε 6 θέσεις πλησιάζοντας τα πρώτα σκάφη, μετά σε κάθε όρτσα πρύμα κέρδιζαν και 2-3 θέσεις, στα 2α όρτσα καβατζάρισαν 7οι και μέχρι τον τερματισμό είχαν περάσει ακόμα 3 σκάφη και τερματίζοντας 4οι!” 
Πολύ καλή εμφάνιση για την Ελλάδα έκαναν επίσης και οι Μπακατσιάς – Τιμογιαννάκης που τερμάτισαν στην 7η θέση του παγκοσμίου, αλλά και οι Ζενετζιδάκης – Κοντάκης που κατετάγησαν 9οι. Από εκεί και πέρα στην 29η θέση είναι οι Ανδρέου – Μπαρτζής και 34οι οι Μουστακαριάς – Κανακάρης, όλοι οι παραπάνω αγωνίστηκαν στο χρυσό στόλο. 
Στον αργυρό στόλο από Ελληνικής πλευράς αγωνίστηκαν οι Αγγελόπουλος – Καραβάς που τερμάτισαν στην 14η θέση. 
Στα κορίτσια από Ελληνικής πλευράς στην καλύτερη θέση βρέθηκαν οι Ελευθερία Γεωργακοπούλου με την Μαριέτα Μωραίτου που είναι 16ες και μετά οι Ευαγγελία Δρούγκα με την Εύα Βαρδαλή που τερμάτισαν στην 34η θέση, και τα δυο πληρώματα μας αγωνίστηκαν στο χρυσό στόλο. 
Αναλυτικά αποτελέσματα εδώ.