Ειδήσεις και Ανακοινώσεις

Οι Τ/κ της Λουρουτζίνας ζητούν το άνοιγμα οδοφράγματος στο Πυρόι

11 Αυγούστου 2012

Οι Τ/κ της Λουρουτζίνας ζητούν το άνοιγμα οδοφράγματος στο Πυρόι

Το άνοιγμα του οδοφράγματος στο Πυρόι ζητούν οι Τ/κ κάτοικοι της Λουρουτζίνας, σύμφωνα με δηλώσεις τους στην εφημερίδα Κίπρις.

Υπενθυμίζεται ότι το ίδιο αίτημα έχει και η ε/κ πλευρά, αλλά με ταυτόχρονο άνοιγμα και του οδοφράγματος Απλικίου, κοντά στην Λεύκα.

Σύμφωνα με κατοίκους του χωριού που μίλησαν στην εφημερίδα, αυτή τη στιγμή στη Λουρουτζίνα κατοικούν περίπου 450 άτομα, αφού μετά το 1974 αρκετοί είχαν μεταναστεύσει στο εξωτερικό ενώ μεγάλος αριθμός των κατοίκων (περίπου τα ¾) έχουν μετοικίσει στο κατεχόμενο χωριό Λύση.

Οι Τ/κ της Λουρουτζίνας τονίζουν πως με το άνοιγμα του οδοφράγματος στο Πυρόι θα αναζωογονηθεί εκτός από το χωριό τους και η ευρύτερη περιοχή ενώ σημειώνουν πως αυτή η ενέργεια υποστηρίζεται παράλληλα τόσο από την Κυπριακή Δημοκρατία, όσο και από τους κατοίκους της Αθηένου.

 

 

Πηγή: http://www.onlycy.com/204616-%CE%BF%CE%B9-%CF%84%CE%BA-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%BB%CE%BF%CF%85%CF%81%CE%BF%CF%85%CF%84%CE%B6%CE%AF%CE%BD%CE%B1%CF%82-%CE%B6%CE%B7%CF%84%CE%BF%CF%8D%CE%BD-%CF%84%CE%BF-%CE%AC%CE%BD%CE%BF%CE%B9%CE%B3