Άγιον ΌροςΟρθόδοξη πίστη

Ανακοίνωση περιοδικής εφημερίδας Ορθοδόξου οικοδομής και επικοινωνίας «Ο Παπουλάκης»

16 Αυγούστου 2012

Ανακοίνωση περιοδικής εφημερίδας Ορθοδόξου οικοδομής και επικοινωνίας «Ο Παπουλάκης»

Αγαπητοί φίλοι και αναγνώστες

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για ένα-δυό πράγματα, ειδικά κατόπιν δικών σας προτροπών. Η συνεχής επικοινωνία των φίλων του περιοδικού πού ζητούν να ενημερωθουν για το λόγο πού δεν λαμβάνουν την εφημερίδα όπως πριν, και καταλαβαίνοντας ότι πολλοί δεν γνωρίζουν τους ιδιαίτερους λόγους της διακοπής, αποφασίσαμε πώς μέσω της έκδοσης αυτής, θα πρέπει να ενημερωθούν οι αναγνώστες και φίλοι μας.Κάποια στιγμή μαζευτήκαμε μια ομάδα ανθρώπων με κοινή πορεία στη ζωή και κοινά ενδιαφέροντα, και συζητώντας πώς θα μπορούσαμε να προσφέρουμε το «κάτι» παραπάνω στους ανθρώπους πού συναναστρεφόμαστε είτε άμεσα είτε εμμεσα, και θέλοντας να δίνουμε μια ενημέρωση και μια πιο συγκεκριμένη επαφή τυ κόσμου με τα της εκκλησίας εδώ στην Ιθάκη αλλά και γενικότερα, σκεφτήκαμε, να δημιουργήσουμε αυτή την τρίμηνη εφημερίδα.Προσπαθήσαμε με αυτό τον τρόπο να φέρουμε λίγο φως στις σκοτεινές κάμαρες του σημερινού μας κόσμου, πού απεγνωσμένα ψάχνει ένα παράθυρο, μια χαραμάδα ήλιου. Να δημιουργήσουμε λίγη γαλήνη στις ψυχές μας πού κατακλύζονται από ανώφελη βαβούρα.

Πιστέψαμε και πιστεύουμε ότι το δοξάρι της ΑΓΑΠΗΣ του Θεού μπορεί να μετατρέψει σε άγγιγμα ψυχής τα σκληρά γρατζουνίσματα του κάθε πόνου.Καταφέραμε με τα πενιχρά μας μέσα και με την βοήθεια ΟΛΩΝ σας, να εκδίδουμε και ημερολόγιο τσέπης και τοίχου κάθε χρόνο. Η ανταπόκριση του κοινού ήταν ένθουσιώδης και μας έδινε δύναμη και μεγάλη χαρά να συνεχίζουμε την πορεία μας.Όμως αγαπητοί μας φίλοι, μετά λύπης μας, και ανέλπιστα, μετά από τόσα χρόνια αδιάκοπης έκδοσης του περιοδικού μας, μετά από τόσα χρόνια συνεχους επικοινωνίας με τόσους καλούς χριστιανούς, και έχοντας δημιουργήσει στενούς δεσμούς με τους περισσοτέρους σας, βρισκόμαστε στη δυσάρεστη θέση να σας πούμε ότι το περιοδικό μας «Ο Παπουλάκης», πού με αγάπη και μεράκι επιμελούμαστε, θα έκδίδεται πλέον ανά 6μηνο, και καλώς εχόντων των πραγμάτων, σε μια διαφορετική μορφή με περισσότερες σελίδες και φωτογραφίες ώστε να καλύπτουμε το κενό των μηνών πού παρεμβάλλονται. Ο λόγος είναι το δυσβάστακτο κόστος των ταχυδρομικών τελών πού πενταπλασιάστηκε τον τελευταίο χρόνο, αλλά και των εξόδων τύπωσης, πού επίσης αυξήθηκαν κατακόρυφα.Ευελπιστούμε ότι κάποια στιγμή με την βοήθεια του Αγίου μας Ιωακείμ, θα μπορέσουμε να συνεχίσουμε την τρίμηνη έκδοση του αγαπημένου όλων μας περιοδικού. Ζητάμε συγγνώμη από όλους τους φίλους του περιοδικού και τους ευχαριστούμε συγχρόνως για τα ενθαρρυντικά μηνύματά τους και τα αλλεπάλληλα τηλεφωνήματα.Θερμά ευχαριστούμε επίσης για τις προσφορές βοήθειας από όλους σας, ακόμη και από τους εκδοτές μας, πού προσπάθησαν και προσπαθούν με κάθε τρόπο να κρατηθεί η έφημερίδα σε κυκλοφορία.Τόσα χρόνια νιώσαμε την αγάπη, την αλληλεγγύη και την ζεστασιά των καλών σας λόγων, και έχουμε την αίσθηση ότι η μικρή μας προσπάθεια γέννησε καρπούς. Πρόσφερε και θα προσφέρει, κάτι πού ο κόσμος έχει ανάγκη και πιο πολύ στις δύσκολες μέρες πού περνάμε όλοι σαν κοινωνία και σαν λαός.Παρακαλούμε όλους σας για την προσευχή και την ευχή σας να μπορέσουμε, έστω τουλάχιστον ανά 6μηνο πιά, να συνεχίσουμε αυτό πού με τόση αγάπη αρχίσαμε.Εμείς πιστεύουμε ότι θα το καταφέρουμε. Η θέλησή μας είναι άκαμπτη και όσο διαπιστώνουμε και την δική σας παρουσία και αγάπη δίπλα μας, τόσο πιο πολύ θα προσπαθήσουμε.

Με τη βοήθεια του Θεού δημιουργήσαμε ένα Blog στο όνομα του αγαπητού μας Παπουλάκη. Προσπαθούμε όσο συχνά μπορούμε να το ενημερώνουμε. Επισκεφθείτε το στη διεύθυνση: agiosioakimithakisios.blogspot.com Πηγή: Έκδοση Ορθοδόξου Οικοδομής & Επικοινωνίας «Ο Παπουλάκης», Β’ Εξάμηνο 2011, Έτος 11ο, Αρ. Φύλλου 47, 283 00  Ιθάκη, e-mail: gardelak@otenet.gr