Ειδήσεις και Ανακοινώσεις

Ανάμεσα σε 40 χώρες, 12η η Κύπρος στο χρόνο φυσικής εξάσκησης μαθητών

18 Αυγούστου 2012

Ανάμεσα σε 40 χώρες, 12η η Κύπρος στο χρόνο φυσικής εξάσκησης μαθητών

Λονδίνο: Στη 12η θέση ανάμεσα σε 40 χώρες είναι η Κύπρος σε ό,τι αφορά το χρόνο φυσικής εξάσκησης των μαθητών εβδομαδιαίως. Έρευνα ανάμεσα στις 27 χώρες-μέλη της ΕΕ και μερικές άλλες μη ευρωπαϊκές χώρες έχει καταδείξει ότι η Αγγλία, η Ουαλία, η Βόρειος Ιρλανδία, η Ολλανδία και το Βέλγιο είναι οι μόνες χώρες που δεν έχουν προκαθορισμένο χρόνο για μαθήματα Γυμναστικής και φυσικής εξάσκησης στα σχολεία.

Οι περισσότερες χώρες έχουν, σύμφωνα με την έρευνα, διαφορετικούς στόχους με τη Γαλλία, Πορτογαλία και Λουξεμβούργο να προσφέρουν στους μαθητές τρεις ώρες φυσικής εξάσκησης εβδομαδιαίως.

Η έρευνα από το δίκτυο πληροφόρησης για την ευρωπαϊκή εκπαίδευση Eurydice, κατατάσσει την Κύπρο στη 12η θέση ανάμεσα σε 40 χώρες με 2.1 ώρες φυσικής εξάσκησης εβδομαδιαίως για τους μαθητές με βάση 39 εβδομάδες ετησίως.

Πρώτες είναι η Αυστραλία και το Λιχτενστάιν με τρεις ώρες.

Σήμερα, ο δήμαρχος του Λονδίνου, Μπορίς Τζιόνσον, κάλεσε την κυβέρνηση της χώρας του να καθορίσει χρόνο δύο ωρών υποχρεωτικής φυσικής εξάσκησης των μαθητών στα σχολεία, ενώ η Βρετανία προσπαθεί να αξιοποιήσει την επιρροή της Ολυμπιάδας του Λονδίνου για να ενθαρρυνθεί η επόμενη γενιά στη φυσική εξάσκηση.

 

Πηγή: http://www.philenews.com/el-gr/Eidiseis-Kypros/22/113259/dodekati-i-kypros-sto-chrono-fysikis-exaskisis-mathiton