Γενικά Θέματα

Συλλογή αποφθεγμάτων

19 Αυγούστου 2012

Συλλογή αποφθεγμάτων

Ο φόβος της αποτυχίας, η ολιγωρία μας ν’ ανταποκριθούμε και να χρησιμοποιήσουμε τις ικανότητες που μας δόθηκαν, είναι μια προσβολή απέναντι στο Θεό, που μας έχει υποσχεθεί όση χάρη χρειαζόμαστε για να εκπληρώσουμε ότι μας έχει αναθέσει. (Από το βιβλίο ‘΄Ορια ζωής’)

Καλή διαπαιδαγώγηση του παιδιού δε σημαίνει ν’ ακρωτηριάσουμε ψυχολογικά ένα παιδί, για να γίνει ο τύπος του ‘καλού παιδιού’ που μας ταιριάζει. Διαπαιδαγώγηση σημαίνει να βοηθήσουμε το παιδί ν’ ανακαλύψει τι θέλει ο Θεός γι’ αυτό, και να το στηρίξουμε μέχρι να φτάσει αυτό το στόχο. (Από το βιβλίο ‘΄Ορια ζωής’) 

Η βαθύτερη μας ανάγκη είναι κάπου ν’ ανήκουμε, να έχουμε δεσμούς και σχέσεις, να έχουμε ένα συναισθηματικό και πνευματικό σπιτικό. (Dr. Henry Cloud – Dr. John Townsend – Από το βιβλίο ‘΄Ορια ζωής’)

Όταν ο Θεός είπε, ότι ακόμη και σ’ αυτόν τον τέλεια ωραίο και αρμονικό κόσμο που έχει φτιάξει ‘Δεν είναι καλό να είναι ο άνθρωπος μόνος’, δεν εννοούσε μοναχά το γάμο. Κυρίως εννοούσε τη σχέση, τη σχέση του κάθε ανθρώπου με άλλους, έξω από τον εαυτό του, όπου θα μπορούσε μέσα σε μια επικοινωνία εμπιστοσύνης να δώσει, να πάρει και να συμμεριστεί. (Dr. Henry Cloud – Dr. John Townsend – Από το βιβλίο ‘΄Ορια ζωής’)

Το σχέδιο του Θεού για κάθε άνθρωπο είναι να γνωρίσει την αγάπη του Θεού και ν’ αγαπηθεί όσο του χρειάζεται και από ανθρώπους, ώστε να μη νιώθει μοναξιά ακόμη κι αν χρειαστεί να μείνει μόνος. (Από το βιβλίο ‘΄Ορια ζωής’)

Πηγή : http://isagiastriados.com/2012-02-28-15-35-59.html