Ειδήσεις και Ανακοινώσεις

Οι Συντηρητικ​οί να επιστρέψου​ν τη δωρεάν από Ασίλ Ναδίρ ζητούν οι Εργατικοί

24 Αυγούστου 2012

Οι Συντηρητικ​οί να επιστρέψου​ν τη δωρεάν από Ασίλ Ναδίρ ζητούν οι Εργατικοί

Το Εργατικό Κόμμα της Βρετανίας ζήτησε σήμερα από το Συντηρητικό κόμμα να επιστρέψει ποσό 500.000 στερλινών που είχε λάβει ως δωρεά από τον πρώην πρόεδρο της εταιρείας Πόλλυ Πεκ, Ασίλ Ναδίρ.

Το κόμμα της αντιπολίτευσης σε ανακοίνωση του αναφέρει ότι η επιστροφή των χρημάτων είναι αναγκαία για να αποδειχθεί ότι οι Συντηρητικοί επιθυμούν σοβαρά τη κάθαρση στη πολιτική.

Η ανακοίνωση των Εργατικών έγινε μετά από σημερινή απόφαση του Κακουργιοδικείου με την οποία ο Ναδίρ κρίθηκε ένοχος σε άλλες έξι κατηγορίες κλοπής εκατομμυρίων λιρών από την Πόλλυ Πεκ, η οποία κατέρρευσε με χρέη 550 εκ. λιρών το 1990.

Ο Πρωθυπουργός Ντεηβιντ Κάμερον πρέπει να εκπληρώσει τις υποσχέσεις που είχαν δώσει οι Συντηρητικοί εάν ο Ναδίρ κρινόταν ένοχος.

Οπως αναφέρθηκε στο Κακουργιοδικείο, οίκος λογιστών που διερεύνησε τους λογαριασμούς της Πόλλυ Πεκ είχε διαπιστώσει ότι θυγατρική εταιρεία είχε κάνει σειρά δωρεών χωρίς να γνωρίζουν οι μέτοχοι της.

Εκπρόσωπος του Συντηρητικού κόμματος δήλωσε ότι το κόμμα θα μελετήσει την απόφαση του δικαστηρίου παρόλο, πρόσθεσε, δεν υπάρχουν στοιχεία για δωρεές από το Ναδίρ.

Οι δωρεές προέρχονταν από την Πόλλυ Πεκ και θυγατρικές εταιρείες πριν από 22 χρόνια. Έγιναν δεκτές καλή τη πίστει από μια κορυφαία τότε βρετανική εταιρεία.

 

Πηγή: http://www.onlycy.com/213539-%CE%BF%CE%B9-%CF%83%CF%85%CE%BD%CF%84%CE%B7%CF%81%CE%B7%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CE%AF-%CE%BD%CE%B1-%CE%B5%CF%80%CE%B9%CF%83%CF%84%CF%81%CE%AD%CF%88%CE%BF%CF%85%CE%BD-%CF%84%CE%B7-%CE%B4%CF%89%CF%81