Ειδήσεις και Ανακοινώσεις

“Μαγική” η έναρξη των Παραολυμπιακών Αγώνων

31 Αυγούστου 2012

“Μαγική” η έναρξη των Παραολυμπιακών Αγώνων

Με τον τίτλο «διαφωτισμός» άνοιξε η «αυλαία» των 14ων Παραολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου.

Κεντρικό πρόσωπο της τελετής ήταν ο Στίβεν Χόκινγκ, ο σπουδαιότερος Βρετανός αστροφυσικός, ο οποίος πάσχει από ασθένεια του νευρομυϊκού συστήματος και βρίσκεται σε αναπηρικό αμαξίδιο.

Παρουσία της Βασίλισσας Ελισάβετ περίπου 80.000 θεατές στο Ολυμπιακό Στάδιο του Λονδίνου και 1 δισεκατομμύριο σε όλο τον πλανήτη παρακολούθησαν τη γιορτή που είχαν ετοιμάσει οι διοργανωτές και ήταν εφάμιλλη των Ολυμπιακών Αγώνων.

Οι θεατές ταξίδεψαν στο θαύμα της επιστήμης, η οποία άλλαξε την κοσμοθεωρία του κόσμου στο πέρασμα των χρόνων. Μέσα από τα μάτια της Μιράντα, του κεντρικού πρωταγωνιστή της τελετής, ενός κοριτσιού καθισμένο σε αναπηρικό αμαξίδιο και το οποίο βρισκόταν στην κορυφή της σφαίρας που απεικόνιζε τον πλανήτη γη, οι θεατές είχαν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν τις διανοητικές και συναισθηματικές απαντήσεις στα πράγματα που ανακάλυπτε. Από το μήλο του Νεύτωνα, το παγκόσμιο βιβλίο της διακήρυξης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων κ.α.

Η Φλόγα αφού πέρασε από τους Παραολυμπιακούς αθλητές, Τζο Τάουνσεντ στον Ντέιβιντ Κλαρκ, κατέληξε στην κάτοχο του χρυσού μεταλλίου στους αγώνες της Ρώμης το 1960, Μάργκαρετ Μάουγκαν, η οποία και άναψε το βωμό.

Η ελληνική ομάδα παρέλασε 61η με σημαιοφόρο τον Χρήστο Ταμπαξή, ενώ στην 38η θέση παρέλασε και η Κύπρος με σημαιοφόρο την Καρολίνα Πελενδρίτου. Σημαιοφόρος της Νοτίου Αφρικής ήταν ο Όσκαρ Πιστόριους.