Ειδήσεις και Ανακοινώσεις

Χωρίς ρεύμα έμεινε τη νύχτα η Κύπρος

31 Αυγούστου 2012

Χωρίς ρεύμα έμεινε τη νύχτα η Κύπρος

Τα αίτια της βλάβης σε ένα μηχανισμό στον υποσταθμό της Μονής που προκάλεσε διακοπή ρεύματος σε ολόκληρη την Κύπρο χθες-Πέμπτη βράδυ, είναι ακόμη υπό διερεύνηση, διαβεβαιώνει ο Διευθυντής του Διαχειριστή Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας Χρίστος Χριστοδουλίδης, ο οποίος ξεκαθαρίζει ότι η παροχή ρεύματος έχει αποκατασταθεί σχεδόν ανά το παγκύπριο.

Σύμφωνα με τον κ. Χριστοδουλίδη, παρατηρούνται τοπικές βλάβες στο σύστημα διανομής μέσης και χαμηλής τάσης ως συνεπακόλουθο πιθανότατα της βλάβης στον υποσταθμό της Μονής, τις οποίες και χειρίζονται τεχνικοί της ΑΗΚ.

Ο κ. Χριστοδουλίδης δήλωσε ότι η βλάβη σημειώθηκε στις 12 και 50 μετά τα μεσάνυχτα και η παροχή αποκαταστάθηκε περίπου μία ώρα αργότερα , πλην ενός υποσταθμού, όπου η αποκατάσταση έγινε γύρω στις 3 και 30 τα ξημερώματα.

Εξήγησε ότι από την πρώτη στιγμή λειτούργησαν όλα τα συστήματα αυτοματισμού του κέντρου ελέγχου και αποκαταστάθηκε η παροχή αυτόματα σε όλους τους καταναλωτές.

Προηγούμενη ενημέρωση

Έκρηξη ενός μετασχηματιστή της ΑΗΚ στη Μονή, βύθισε τη Λεμεσό αλλά και άλλες περιοχές της Κύπρου στο σκοτάδι. Η έκρηξη σημειώθηκε λίγο μετά τη 1 το πρωί.

Το SigmaLive επικοινώνησε με τον Υπαστυνόμο Υπηρεσίας, της Λεμεσού, Αιμίλιο Καφά, ο οποίος όπως μας ανέφερε λόγω υπερφόρτωσης του συστήματος προκλήθηκε μικρή έκρηξη σε μετασχηματιστή.

Από την έκρηξη προκλήθηκε μικρή πυρκαγιά η οποία κατασβέστηκε άμεσα έτσι δεν υπήρξαν οποισδήποτε άλλες ζημιές.

Από το περιστατικό δεν υπήρξαν οποιοιδήποτε τραυματισμοί, ενώ οι τεχνικοί της ΑΗΚ έπιασαν δουλειά για την επιδιόρθωση των ζημιών.

Πάντως σύμφωνα με τον κ. Καφά, δεν τίθεται θέμα δολιοφθοράς.

zannettos@sigmalive.com

 

Πηγή: http://www.sigmalive.com/news/local/519532