Γενικά ΘέματαΕιδήσεις και ΑνακοινώσειςΠολυμέσα - Multimedia

Θεσσαλονίκη: Άνοιξε η αυλαία για τα 100 χρόνια (video)

3 Σεπτεμβρίου 2012

Θεσσαλονίκη: Άνοιξε η αυλαία για τα 100 χρόνια (video)

 
Δείτε το αποκλειστικό video της Voria.gr για την εναρκτήρια εκδήλωση των 100 χρόνων από την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης. Την αυλαία άνοιξε η κρατική ορχήστρα της πόλης.

Άνοιξε χθες το βράδυ η αυλαία των εκδηλώσεων «Θεσσαλονίκη 2012» που διοργανώνονται για τα 100 χρόνια από την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης, υπό την αιγίδα του δήμου.

Με μια ανοιχτή δωρεάν συναυλία η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης παρουσίασε 12 κορυφαία έργα του διεθνούς ρεπερτορίου και γιόρτασε με την πόλη κάτω από το ολόγιομο Αυγουστιάτικο φεγγάρι, που συμμετείχε κι αυτό στην εκδήλωση, εμφανιζόμενο για δεύτερη φορά αυτόν τον μήνα.

Την ΚΟΘ διήυθυνε ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής της, Αλέξανδρος Μυράτ, ενώ τα έργα που παρουσιάστηκαν στο κοινό ήταν των Suppe, Mozart, Rossini, Offenbach, Chabrier, Bach, Strauss, Elgar, Khachaturian, Pachelbel και Stravinsky.
[youtube http://www.youtube.com/watch?v=47UxRj-_9Sc]

Παράλληλα, πραγματοποιήθηκαν εκδηλώσεις στα μουσεία της πόλης με αφορμή την έναρξη του εορτασμού 2012 . Συγκεκριμένα, το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης (Αίθριο Μουσείου) συμμετέχει στις εκδηλώσεις του Δήμου Θεσσαλονίκης “Μουσικές στα μνημεία και τα μουσεία της πόλης” και σε συνεργασία με το art café του Μουσείου Terra Antiqua, οργάνωσε στον αίθριο του χώρο, συναυλία με το γυναικείο πολυφωνικό σύνολο οι STRINGLESS.

Πηγή: http://www.voria.gr/index.php?module=news&func=display&sid=106055