Ειδήσεις και Ανακοινώσεις

Εκδηλώσεις για την εορτή του Οσίου Ησαΐου και των ονομαστηρίων του Μητροπολίτη Ταμασού

7 Σεπτεμβρίου 2012

Εκδηλώσεις για την εορτή του Οσίου Ησαΐου και των ονομαστηρίων του Μητροπολίτη Ταμασού

Mε την ευκαιρία της εορτής του Οσίου Ησαΐου του Κτίτορος της Ιεράς Μονής Κύκκου και των ονομαστηρίων του Πανιερωτάτου Μητροπολίτου Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐου, θα πραγματοποιηθούν οι πιο κάτω εκδηλώσεις:

    1. Την Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου 2012 και ώρα 5.30 το απόγευμα, μπροστά από τα γραφεία των Κοινοτικών Συμβουλίων Δευτεράς,  θα γίνει η Υποδοχή της Ιεράς Εικόνος της Παναγίας της Ελεούσης της Κυκκώτισσας. Η εικόνα αυτή ευρίσκετο σε Μετόχιο της Ιεράς Μονής Κύκκου στην Ανδριανούπολη της Ανατολικής Θράκης και, μετά τη Μικρασιατική Καταστροφή του 1922, μεταφέρθηκε από τους πρόσφυγες της Ανδριανούπολης στην Ιερά Μητρόπολη Διδυμοτείχου, όπου φυλάσσεται μέχρι σήμερα. Την εικόνα θα μεταφέρει στην Κύπρο ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Διδυμοτείχου κ. Δαμασκηνός και θα βρίσκεται για προσκύνηση από τους πιστούς στον ιερό ναό Αγίου Γεωργίου Πάνω Δευτεράς μέχρι και το βράδυ της Τετάρτης, 12 Σεπτεμβρίου 2012.

    2. Μετά την υποδοχή της εικόνας και ώρα 6.00 μ.μ., θα τελεσθεί στον ιερό ναό Αγίου Γεωργίου Πάνω Δευτεράς ο Πανηγυρικός Εσπερινός για την εορτή του Οσίου Ησαΐου, χοροστατούντος του εορτάζοντος Μητροπολίτου Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐου.

    3. Το βράδυ της Κυριακής και ώρα 8.00 μ.μ. στην πλατεία, που βρίσκεται κάτω από το ιερό σπήλαιο της Παναγίας της Χρυσοσπηλιώτισσας στην Κάτω Δευτερά, θα πραγματοποιηθεί καλλιτεχνική εκδήλωση με κυπριακή μουσική και παραδοσιακούς ελληνικούς χορούς. Η εκδήλωση γίνεται προς τιμή των Κοινοτήτων της μητροπολιτικής περιφέρειας Ταμασού και Ορεινής και ο Μητροπολίτης Ταμασού, θα επιδώσει τιμητικές διακρίσεις στους Δημάρχους και τους Κοινοτάρχες για τη συνεισφορά των Δήμων και των Κοινοτικών Συμβουλίων στο έργο της Μητροπόλεως, στα 5 χρόνια από την ανασύστασή της.

    4. Το πρωί της Δευτέρας 10 Σεπτεμβρίου 2012, ανήμερα της εορτής του Οσίου Ησαΐου, θα τελεσθεί Πολυαρχιερατικό Συλλείτουργο στον ιερό ναό του Αγίου Γεωργίου στην Πάνω Δευτερά από τις 7.00 – 10.00 π.μ.

    5. Ο Πανιερώτατος θα δέχεται τις ευχές των πιστών για τα ονομαστήριά του στα Γραφεία της Ιεράς Μητροπόλεως στην Πάνω Δευτερά τη Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2012 από τις 10.30 π.μ. – 12.45 μ.μ. και το απόγευμα από τις 5.00 – 9.00 μ.μ.

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως Ταμασού.

 

Πηγή: http://www.churchofcyprus.org.cy/article.php?articleID=2591