Ειδήσεις και Ανακοινώσεις

Αιμοδοσία – Ανάγκη εθελοντικής συμμετοχής, Ιερός Ναός Κοιμήσεως Θεοτόκου Παλαιού Φαλήρου

15 Σεπτεμβρίου 2012

Αιμοδοσία – Ανάγκη εθελοντικής συμμετοχής, Ιερός Ναός Κοιμήσεως Θεοτόκου Παλαιού Φαλήρου

Αγαπητοί μας,
 
σας ενημερώνουμε για τα ακόλουθα:
 
1. Ύψωση του Τιμίου Σταυρού. Χρόνια πολλά.
2. Αιμοδοσία – Ανάγκη εθελοντικής συμμετοχής.
3. Αφισοκόληση για την αιμοδοσία.
 
1. Ύψωση του Τιμίου Σταυρού.
 
“Σταυρός ο φύλαξ πάσης της οικουμένης,
Σταυρός η ωραιότης της Εκκλησίας,…
Σταυρός πιστών το στήριγμα…”
 
ψάλλαμε στον όρθρο της σημερινής μεγάλης ερτής της Ορθοδοξίας.
Γιορτάζουμε την ύψωση του Τιμίου Σταυρού του Χριστού.
Πανυγηρίζουμε διότι ως χριστιανοί μπορούμε να καυχώμαστε για το ιερό αυτό σύμβολο, που αποτελεί για όλους μας όπλο και καταφυγή και στερέωμα.
Εορτή της υψώσεως του Τιμίου Σταυρού.
Ας αναλογιστούμε κι ας ελέγξουμε τον τρόπο με τον οποίο εμείς, οι σημερινοί ορθόδοξοι χριστιανοί, στεκόμαστε απέναντί Του.
– Να τελούμε με ευλάβεια το σχήμα του σταυρού στο σώμα μας συχνά. Πολύ τακτικά. Χωρίς βιασύνη. Όχι στα κρυφά, μη τυχόν και μας “κακοχαρακτηρίσουν” οι υπόλοιποι. Όταν βγαίνουμε από το σπίτι. Όταν ετοιμαζόμαστε ή έχουμε ολοκληρώσει την προσευχή μας. Όταν μελετούμε το λόγο του Θεού. Όταν προσευχόμαστε, στο φαγητό  (πριν και μετά)… Το σχήμα του Σταυρού στο σώμα μας αποτελεί ύψιστη ευλογία. Αυτό τελούσαν όλοι οι άγιοι. Αυτό έκαναν και οι μάρτυρες της πίστεώς μας σε χρόνους δύσκολους, όταν η ζωή τους κινδύνευε εν μέσω διώξεων και κατατρεγμών. Όταν ετοιμάζονταν για το μαρτύριο…
– Να φορούμε το βαπτιστικό μας Σταυρό πάντοτε. Ή και κάποιο άλλο Σταυρό, που θα φροντίζουμε να τον φέρουμε στο στήθος μας ανελλιπώς. Όχι ως κόσμημα. Όχι ως διακοσμητικό. Αλλά ως μαρτυρία της ιδιαίτερης αυτής ιδιότητας του χριστιανού. Ο Σταυρός του Χριστού στο σώμα αποτελεί ευλογία, ενίσχυση πνευματική, προφύλαξη από επιρροή πνευματικών δυνάμεων και έλεγχο της ζωής μας.
Δυστυχώς, στην ορθόδοξη πατρίδα μας συχνά συμβαίνει να ακούμε ύβρεις και βωμολοχίες, εκφράσεις άπρεπες για τον Τίμιο Σταυρό που ξεστομίζονται από Ορθόδοξα χείλη, από βαπτισμένους Χριστιανούς.
Δυστυχώς, παρατηρούμε συχνά ορθόδοξους (ακόμα και ιερείς) να τελούν με τρόπο πρόχειρο και βιαστικό το σχήμα του Σταυρού στο σώμα τους. Που, από απερισκεψία ή βιασύνη, υποβαθμίζουν αυτό το μεγάλο πνευματικό όπλο, και δυστυχώς δίνουν αφορμές για υποτιμητικά σχόλια και εξευτελιστικές παρουσιάσεις από τα λεγόμενα “μέσα μαζικής ενημέρωσης”.
Κι εμείς, που πολλές φορές γινόμαστε μάρτυρες τέτοιων συμπεριφορών, ας σκεφτούμε τη δική μας ευθύνη, τη δική μας στάση και τον τρόπο που εμείς στεκόμαστε μπροστά Του.
 
“Σταυρός πιστών το στήριγμα”, έψαλλαν τα χείλη μας σήμερα.
Ευχόμαστε το σύμβολο αυτό του μαρτυρίου του Χριστού να μας ενδυναμώνει, να ενισχύει και να φωτίζει την πορεία όλων μας.
 
2. Αιμοδοσία – Ανάγκη εθελοντικής συμμετοχής.
Έχουμε ήδη ανακοινώσει την εθελοντική αιμοδοσία που πρόκειται να πραγματοποιηθεί το επόμενο Σαββατοκύριακο, 22 και 23 Σεπτεμβρίου στο ναό μας.
Οι προετοιμασία συνεχίζεται..  Ήδη αναρτήθηκαν τα λάβαρα γύρω από το Ναό, που θα πληροφορούν τους διερχόμενους για το προσκλητήριο αυτό της “Σταυροφορίας της Αγάπης”.
Η συμμετοχή όλων μας, με κάθε τρόπο αποτελεί αυτονόητη κίνηση κάθε καρδιάς που μπορεί ακόμη και νιώθει τον πόνο και την ανάγκη του συνανθρώπου του.
Η ενημέρωση με ανακοινώσεις, η συμμετοχή στην αφισοκόληση, η προσωπική προσέλευση, η προτροπή άλλων αιμοδοτών, η διάδοση της ιδέας της αιμοδοσίας με κάθε τρόπο που μπορούμε να σκεφτούμε, αποτελούν σημαντικά μέσα που μπορούν να υλοποιήσουν τη διάθεση συνεισφοράς στην προσπάθεια αυτή.
Ας παρακινηθούμε όσο περισσότεροι μπορούμε…
 
3. Αφισοκόληση για την αιμοδοσία.
Στο πλαίσιο της προετοιμασίας της προσεχούς αιμοδοσίας της ενορίας μας, έχει προσδιοριστεί ραντεβού αφισοκόλησης για την ερχόμενη
 
ΤΡΙΤΗ 18 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ,ώρα 21.00 στο ναό μας.
 
Όσοι έχουμε διάθεση, προσερχόμαστε.
Θα υπάρχουν αρκετές αφίσες ώστε σε μικρές ομάδες  να τις διανείμουμε στις κεντρικές οδούς της περιοχής για ενημέρωση περισσοτέρων.
Επιπλέον, αφίσες μπορεί να παραλάβει όποιος το επιθυμεί από το ναό από σήμερα μέχρι και την παραμονή της αιμοδοσίας, ενώ στο συνημμένο αρχείο του παρόντος μηνύματος θα βρείτε την αφίσα αυτή, ώστε να την εκτυπώσετε και να την αναρτήσετε στο χώρο εργασίας ή διαμονής σας.
Η εργασία της ενημέρωσης αποτελεί πρώτιστη προτεραιότητα και ένα έργο στο οποίο μπορεί καθένας αθόρυβα να συνεισφέρει με μεγάλη αποτελεσματικότητα στο έργο της αγάπης.
Ευχαριστούμε…
 
 
Με ευχές
π. Ιωσήφ Ταγαράκης
 
Ιερός Ναός Κοιμήσεως Θεοτόκου Παλαιού Φαλήρου
http://www.koimisifalirou.gr/
Αχιλλέως 30, 175 62 ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ
τηλ. 210 98 12 234 begin_of_the_skype_highlighting ΔΩΡΕΑΝ 210 98 12 234 end_of_the_skype_highlighting, Φαξ 210 98 43 468 begin_of_the_skype_highlighting ΔΩΡΕΑΝ 210 98 43 468 end_of_the_skype_highlighting