Επιστήμες, Τέχνες & Πολιτισμός

Μοσχάρι κοκκινιστό με μελιτζάνες

23 Σεπτεμβρίου 2012

Μοσχάρι κοκκινιστό με μελιτζάνες

Υλικά

1 κιλό μοσχάρι (ελιά ή ποντίκι κατά προτίμηση)
1 κιλό μελιτζάνες στενόμακρες (τσακώνικες, αν βρεθούν, ακόμα καλύτερα)
2 κρεμμύδια μεγάλα, ψιλοκομμένα
3 ντομάτες ώριμες, φρέσκιες, τριμμένες ή ψιλοκομμένες
2 κούπες λάδι
1 κσ ντοματοπελτέ
αλάτι και πιπέρι
ελάχιστη ζάχαρη…
 
 
Εκτέλεση
Ξεκινήστε κόβοντας το κρέας σε μερίδες. Στη συνέχεια, κόψτε τις μελιτζάνες σε κομμάτια μακρόστενα και βάλτε τις σε ένα μπολ με νερό και αλάτι για μισή ώρα, για να ξεπικρίσουν.
Σε μια κατσαρόλα, βάλτε το μισό λάδι να κάψει. Ρίχνετε τα κρεμμύδια και να τσιγαρίζετε, με προσοχή να μη μαυρίσουν. Μόλις ξανθύνουν, ρίχνετε και το κρέας και το τσιγαρίζετε και αυτό, από όλες τις πλευρές, για να θωρακιστεί. Βγάζετε τις μελιτζάνες από το νερό και τις ρίχνετε στο τσιγαρισμένο κρέας,  γυρίζοντας με την κουτάλα 2 – 3 φορές
Προσθέστε την ντομάτα, 2 κούπες νερό, αλάτι, πιπέρι και μια μικρή πρέζα ζάχαρη.
Θέλει περίπου 2 ώρες βράσιμο, μέχρι το κρέας και οι μελιτζάνες να μείνουν με τη σάλτσα τους.
 
 
 
Πηγή:queen.gr