Ειδήσεις και ΑνακοινώσειςΟρθόδοξη πίστη

Κουρά Μοναχού στην Ιερά Μονή Κορώνης

25 Σεπτεμβρίου 2012

Κουρά Μοναχού στην Ιερά Μονή Κορώνης

Ένα ακόμη γεγονός ιδιαίτερης πνευματικής σημασίας καταγράφηκε στη ζωή της Ιεράς, Βασιλικής και Σταυροπηγιακής Μονής Κορώνης των Αγράφων στη Καρδίτσα.

Κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας την ως άνω Κυριακή και όπως ορίζεται από το μοναχικό τυπικό, στο Καθολικό της Ιεράς Μονής τελέσθηκε η κουρά  ενός ακόμα δοκίμου του κατά κόσμο Τηλεμάχου Γακοπούλου κατονομασθέντος εις Μακάριο Μοναχό.

Της Θείας Λειτουργίας προΐστατο ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Γηρομερίου Αρχιμ. Μεθόδιος ο οποίος και ετέλεσε  την κουρά του αδελφού  δοκίμου συμπαραστατούμενος  υπό του Καθηγουμένου της Ιεράς Μονής Κορώνης Μεθοδίου και ιερέων της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλιώτιδος.

Κατά  την Θεία Λειτουργία και την ακολουθία της κουράς παρίστατο η μητέρα του νέου Μοναχού, η αδελφή του, συγγενείς και πλήθος φίλων, αλλά και προσκυνητών της ιεράς Μονής κατακλύζοντας το καθολικό αλλά και τον προαύλιο χώρο της μονής.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι στην ίδια παλαίφατο ιερά μονή εγκαταβιεί και ασκείται και ο κατά σάρκα αδελφός του μοναχού Μακαρίου ο μοναχός Ιωσήφ.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας παρετέθει το παραδοσιακό κέρασμα εις το Αρχονταρίκι της Μονής κατά την διάρκεια του οποίου μίλησαν αμφότεροι οι Καθηγούμενοι δίδοντας τις ευχές τους τόσο στον νέο μοναχό όσο και στους προσκυνητές.

Ακολούθησε πανηγυρική τράπεζα κατά το τέλος της οποίας ο καθηγούμενος της ιεράς μονής, ευχαρίστησε τους παρευρισκομένους, ευχήθηκε στον νέον αδελφό και έκλεισε με την ανάγνωση ενός ποιήματος – παρακαταθήκης της μητέρας του νέου μοναχού Μακαρίου συγκινώντας άπαντες τους συνδαιτιμόνας.

 

 

 

 

Πηγή: http://www.romfea.gr/ektakta-nea-2/13841-koura-monaxou-moni-koronis