Ειδήσεις και Ανακοινώσεις

Σε λειτουργία ο Σ.Σ.Υ.Π. και το Κοινωνικό Φαρμακείο

25 Σεπτεμβρίου 2012

Σε λειτουργία ο Σ.Σ.Υ.Π. και το Κοινωνικό Φαρμακείο

Ο Αγιασμός της επαναλειτουργίας του Συμβουλευτικού Σταθμού Υποστήριξης Πολιτών της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος και του Κοινωνικού Φαρμακείου τελέστηκε (24/9) στο Πν. Κέντρο της Τοπικής Εκκλησίας, από τον Σεβ. Μητροπολίτη Δημητριάδος κ. Ιγνάτιο.

Στην ομιλία του ο κ. Ιγνάτιος χαρακτήρισε «μοντέλο» την συνεργασία της Τοπικής Εκκλησίας με τους κοινωνικούς φορείς της Μαγνησίας, που γίνεται πρότυπο μίμησης και για άλλες Μητροπόλεις της Ελλάδος.

Στη συνέχεια επεσήμανε: «Το έργο που επιτελούμε δεν είναι μόνο κοινωνικό. Είναι και καθαρά εθνικό. Γιατί το επιτελούμε θεσμικά και δεν μένουν περιθώρια να το επιτελέσουν άλλοι, για ιδιοτέλεια και άλλους σκοπούς.

Βεβαίως, οι ανάγκες μεγαλώνουν και εγώ προσεύχομαι για τη συνοχή και την ενότητα του λαού μας. Αυτές τις μέρες τιμούμε τη μνήμη της Μικρασιάτικης καταστροφής. Αν κανείς συγκρίνει τα γεγονότα θα δει ότι έχουμε εξίσου σημαντικότατους κινδύνους στην εποχή μας. Ένας τυχόν διχασμός μπορεί να οδηγήσει σε μια ακόμη καταστροφή.

Όπως τότε. Γι’ αυτό σάς ευχαριστώ από καρδιάς. Και θέλω να συνεχίσουμε να είμαστε ενωμένοι και να σταθούμε όσο μπορούμε.

Οι πρωτοβουλίες μας θα αυξηθούν. Ο πρύτανης του Πανεπιστημίου μού πρότεινε να συνεργασθούμε με την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου για να εντείνουμε την λειτουργία του κοινωνικού φαρμακείου και με ιατρικές υπηρεσίες. …

Το κοινωνικό φαρμακείο λειτουργεί με κανόνες. Δεν είναι κάτι ανεξέλεγκτο και αυτό πρέπει να είναι όλοι βέβαιοι ότι το κάνουμε με πολύ σύνεση και οι φαρμακοποιοί μας λειτουργούν θαυμάσια αποδεικνύοντας ότι μπορούμε να δημιουργούμε θεσμούς και δομές χωρίς να θίγουμε κανέναν, αλλά εξυπηρετώντας μόνο τους εντελώς ανασφάλιστους και αυτούς που έχουν πραγματικά ανάγκη.

Έτσι λειτουργούμε και έτσι θα συνεχίσουμε, με πλήρη ανιδιοτέλεια αλλά κρατώντας την ικανοποίηση ότι ο καθένας μας κάνουμε κάτι. Και ατομικά και θεσμικά. Είμαστε όλοι μαζί από τον πρώτο μέχρι και τον τελευταίο.

Και θέλω να πιστεύω και ελπίζω και έχω μια εσωτερική πληροφορία ότι τελικά θα τα καταφέρουμε.

Όσο και αν προς στιγμή νοιώθω έναν φόβο, όταν βλέπω τα πρόσωπά σας και όταν ξέρω ότι σε μια όχι τόσο εύκολη κοινωνία κατορθώσαμε να κάνουμε πράγματα που αν τα λέγαμε λίγο πριν θα τα θεωρούσαμε μάλλον ανέφικτα, τότε ελπίζω ότι, με τη βοήθεια και τη χάρη του Θεού και με την πίστη μας θα φτάσουμε, κάποια στιγμή, που θα πούμε «Δόξα τω Θεώ», μπορούμε να ξαναδώσουμε στα παιδιά μας και στα παιδιά των παιδιών μας μια περήφανη πραγματικά Ελλάδα».

Την εκδήλωση χαιρέτισαν ο Δήμαρχος Βόλου κ. Πάνος Σκοτινιώτης, ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Βόλου κ. Αναστάσιος Βολιώτης, εκπρόσωπος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Βόλου, ο Πρόεδρος του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Εφετείου Λαρίσης κ. Ιωάννης Κόνσουλας, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Οικονομολόγων – Λογιστών Ν. Μαγνησίας κ. Γεώργιος Κρίκκης και ο Πρόεδρος του Συλλόγου Φοροτεχνικών – Ελεύθερων Επαγγελματιών Βόλου κ. Νικόλαος Μπορμπούλιας.

Πηγή: http://www.romfea.gr/ieres-mitropoleis/13864-2012-09-25-11-06-09