Ειδήσεις και Ανακοινώσεις

Η Πάφος Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης για το 2017

26 Σεπτεμβρίου 2012

Η Πάφος Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης για το 2017

Δήλωση του δημάρχου Πάφου κ. Σάββα Βέργα :

Η σημερινή είναι μια μεγάλη ημέρα για την Πάφο, τόσο την πόλη όσο και την Επαρχία μας.

Η απόφαση της ανεξάρτητης Επιτροπής Επιλογής να προτείνει την Πάφο ως την πόλη της Κύπρου που θα ανακηρυχθεί Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης, είναι μέγιστη τιμή για την πόλη που έχω το προνόμιο να εκπροσωπώ σήμερα. Ταυτόχρονα, αποτελεί ένα μεγάλο σταθμό αλλά και μια μεγάλη αφετηρία για μια δύσκολη πορεία που θα τελειώσει τυπικά το 2017.

Στις μεγάλες στιγμές δεν αρμόζουν τα μεγάλα λόγια και οι υπερβολές. Με αυτό το πνεύμα, θέλω να απευθύνω από τα βάθη της καρδιάς μου τα συγχαρητήρια και τις ευχαριστίες του Δημοτικού Συμβουλίου της Πάφου προς όλους όσους εργάστηκαν με πάθος και όραμα στα τελευταία δύο περίπου χρόνια για να στηθεί η υποψηφιότητα και να μετατρέψουμε το όνειρο σε πραγματικότητα. Το έργο τους θα αποτελεί διαχρονικό πρότυπο μεθοδικής, επίμοχθης και εμπνευσμένης προσφοράς για την επίτευξη μεγάλων σκοπών προς όφελος της κοινωνίας και της χώρας μας. Οφειλόμενα συγχαρητήρια απευθύνω και προς όλους τους συντελεστές της διαδικασίας επιλογής και ιδιαίτερα προς τον Υπουργό Παιδείας και Πολιτισμού κ. Γιώργο Δημοσθένους και τους συνεργάτες του.

Θέλω να εκφράσω τον ειλικρινή σεβασμό μου προς την υποψηφιότητα της Λευκωσίας και να επαναλάβω την πρόθεση και τη βούλησή μας να συνεργαστούμε τόσο με την πρωτεύουσα όσο και με τις άλλες μεγάλες πόλεις της Κύπρου για να φέρουμε εις πέρας το βαρύ έργο που αναμένουμε να μας ανατεθεί. Σ’ αυτή την ιστορικής σημασίας προσπάθεια και πρόκληση, δεν έχουν θέση ούτε ο τοπικισμός ούτε οι σκοπιμότητες και τα αλλότρια συμφέροντα.

Κύριε Υπουργέ,

Με πίστη στα ιδεώδη και τις αρχές της Ευρωπαϊκής Ένωσης και με γνώμονα τους σκοπούς του θεσμού της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης, οι φορείς και οι πολίτες της πόλης και της Επαρχίας της Πάφου θα εργαστούμε συλλογικά, υπεύθυνα και με πάθος για να επιτύχουμε. Θα το κάνουμε για τον πολιτισμό, για την Πάφο, την Κύπρο και την Ευρώπη.

Πηγή: http://adesmevtos.net/home/%CE%B4%CE%AE%CE%BB%CF%89%CF%83%CE%B7-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%B4%CE%B7%CE%BC%CE%AC%CF%81%CF%87%CE%BF%CF%85-%CF%80%CE%AC%CF%86%CE%BF%CF%85-%CE%BA-%CF%83%CE%AC%CE%B2%CE%B2%CE%B1-%CE%B2%CE%AD%CF%81%CE%B3/