Επιστήμες, Τέχνες & Πολιτισμός

Γλυκά κέικ με σταφίδες

15 Οκτωβρίου 2012

Γλυκά κέικ με σταφίδες

Υλικά για 4-6 άτομα

1 κούπα χυμό πορτοκάλι 1 κούπα σπορέλαιο 1 κούπα ζάχαρη 2 κούπες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του 1 κουταλιά του γλυκού μπέικιν πάουντερ 1 κουταλιά της σούπας κοφτή κανέλα 1 κουταλιά του γλυκού γαρύφαλλο 1 πρέζα μοσχοκάρυδο 1 κουταλιά της σούπας ξύσμα πορτοκαλιού Μισό φλιτζάνι του καφέ κονιάκ Μια πρέζα αλάτι 1 ½ κούπας σταφίδα ξανθή

Εκτέλεση

Ρίχνουμε όλα τα υλικά μας σε μια λεκάνη, εκτός από το αλεύρι, το μπέικιν και τις σταφίδες και χτυπάμε με το σύρμα ή μίξερ χειρός για λίγο, ώστε να λιώσει η ζάχαρη.

Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα ή με το μίξερ. Ρίχνουμε και τις σταφίδες και ανακατεύουμε να πάνε παντού.

Σε ταψάκι για μικρά κέικ βάζουμε χάρτινες θήκες και γεμίζουμε ¾ της κάθε υποδοχής.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 για περίπου 25 λεπτά.

 

Πηγή: news.princeoliver.com