Επιστήμες, Τέχνες & Πολιτισμός

Η καλή μέρα από το πρωινό φαίνεται

17 Οκτωβρίου 2012

Η καλή μέρα από το πρωινό φαίνεται

Αν δεν έχετε ποτέ δοκιμάσει φρέσκο φυσικό μούσλι χρωστάτε στον εαυτό σας και την οικογένειά σας να δοκιμάσετε την παρακάτω συνταγή.

Η καρδιά του φρέσκου μούσλι είναι η βρώμη που βρέχεται με το γάλα. Μπορείτε να προσθέσετε σταφίδες και σύκα για τη γλυκύτητα που αναδύουν.-Βρώμη: Σύμμαχος στη μείωση της χοληστερόλης

Τι καλύτερος τρόπος να ξεκινήσετε την ημέρα σας.

5 μερίδες για το πενθήμερο, για δύο άτομα

Χρόνος προετοιμασίας 20 λεπτά

  1. 2 φλιτ. βρώμης
  2. 1 φλιτ. κεχρί, σιτάρι, κριθάρι ή ρύζι που το κάνει πιο ελαφρύ (νιφάδες από όλα τα δημητριακά έχουν τα βιολογικά μαγαζιά)
  3. 1 φλιτ. σταφίδες
  4. 1 φλιτ. θρυμματισμένα αμύγδαλα, καρύδια ή όποιον καρπό προτιμάτε πχ σουσάμι – οι ωμοί ξηροί καρποί κρατούν όλα τα θρεπτικά συστατικά- Ξηροί καρποί: Πλούσιοι σε βιταμίνες και μέταλλα
  5. 1 φλιτ. αποξηραμένα σύκα κομμένα με ψαλίδι ή κομματάκια μαύρης σοκολάτας – Σοκολάτα: Η θρεπτική απόλαυση!
  6. 1-2 κ.γ. κανέλα

Βήμα 1: Βάλτε όλα τα υλικά σε ένα μεγάλο μπολ και ανακατέψτε τα καλά. Μετά τα βάζετε σε ένα βάζο για να έχετε κάθε μέρα μίας εβδομάδας, έτοιμο πρωινό.

Βήμα 2: Κάθε πρωί σε ένα ατομικό μπολ βάζετε 3- 4 κουταλιές της σούπας από το μούσλι, προσθέτετε το γάλα, ένα φρέσκο μήλο ή ½ μπανάνα σε κομματάκια ή ότι άλλο φρούτο επιθυμείτε και το μέλι. Αν το φτιάξετε πρώτο θα έχει προλάβει να μουσκέψει μέχρι να το καταναλώσετε. Εναλλακτικά το ζεσταίνετε στον φούρνο μικροκυμάτων.

 

Πηγή: iatronet.gr