Ειδήσεις και Ανακοινώσεις

Ύπουλη η βρογχιολίτ​ιδα στα βρέφη

17 Οκτωβρίου 2012

Ύπουλη η βρογχιολίτ​ιδα στα βρέφη

Η βρογχιολίτιδα, ασθένεια του αναπνευστικού συστήματος, είναι ο no 1 κίνδυνος για τα βρέφη 3-6 μηνών και προκαλείται έπειτα από μόλυνση των βρόγχων.

Εχει, δε, παρατηρηθεί ότι είναι συχνότερη κατά τους φθινοπωρινούς και ανοιξιάτικους μήνες. Σε γενικές γραμμές, δεν είναι επικίνδυνη και προκαλεί ήπια συμπτώματα, ωστόσο τα παιδιά που κάποια στιγμή στη βρεφική τους ηλικία αναπτύξουν βρογχιολίτιδα, δείχνουν να είναι εν τέλει πιο επιρρεπή στις ασθένειες του ανωτέρου αναπνευστικού συστήματος.
Συνήθως, όπως σημειώνει το mother.gr, έχει αιτία μία ιογενή λοίμωξη, επομένως ξεκινά με μία απλή καταρροή και λίγο βήχα, συμπτώματα στα οποία οι γονείς σπάνια δίνουν σημασία, και έτσι την αφήνουν να εξελιχθεί.
Αυτό που πρέπει να έχετε στο μυαλό σας είναι ότι το ανοσοποιητικό σύστημα του μωρού σας είναι πολύ αδύναμο και δεν μπορεί να αντεπεξέλθει στην παραμικρή «εισβολή». Απαράβατος κανόνας σας, λοιπον, θα είναι να μην έρχεται το μωρό σας σε επαφή με άρρωστους ενήλικες ή παιδιά.
Ακριβώς επειδή τα μωρά είναι πολύ πιο ευάλωτα, θα πρέπει να αναζητήσουμε αμέσως τη βοήθεια γιατρού, ώστε να μην επιδεινωθούν τα φαινόμενα και χρειαστεί να καταφύγουμε ακόμα και σε νοσηλεία. Η βρογχιολίτιδα φράζει τους –ούτως ή άλλως – μικρούς αεραγωγούς του παιδιού και ενδεχεται να εμφανίσει χαμηλό κορεσμό, οπότε θα χρειαστεί άμεση ιατρική φροντίδα.
Τα βρέφη,  που εκτίθενται στον καπνό του τσιγάρου, είναι πιθανότερο να εμφανίσουν πιο σοβαρή βρογχιολίτιδα σε σύγκριση με εκείνα που δεν έρχονται σε επαφή με τον καπνό του τσιγάρου. Ως εκ τούτου, είναι σημαντικό να αποφύγετε την έκθεση των παιδιών στο δικο σας καπνισμα.

Πηγή: briefingnews.gr