Επιστήμες, Τέχνες & Πολιτισμός

Κέικ φουντουκιο​ύ

20 Οκτωβρίου 2012

Κέικ φουντουκιο​ύ

Απίστευτα νόστιμη συνταγή για ένα διαφορετικό από τα συνηθισμένη κέικ.

Υλικά:
300 γρ. βούτυρο
300 γρ. ζάχαρη
6 αυγά (χωρισμένα σε ασπράδια και κρόκους)
200 γρ. αλεύρι
40 γρ. κόρν φλάουρ
100 γρ. φουντούκια, τριμμένα σε σκόνη
50 γρ. φουντούκια χοντροσπασμένα για πασπάλισμα
λίγο άχνη ζάχαρη
Εκτέλεση:
Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη και σταδιακά ρίχνουμε και τους κρόκους. Συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να αφρατέψει το μείγμα. Το αδειάζουμε σε ένα μπολ και καθαρίζουμε τον κάδο.
Ρίχνουμε στον κάδο τα ασπράδια και τα χτυπάμε μέχρι να γίνουν σφιχτή μαρέγκα.
Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το αλεύρι με το κορν φλάουρ και τη σκόνη φουντουκιού.
Ρίχνουμε τη μισή ποσότητα από αυτό το μείγμα στο μπολ με το χτυπημένο βούτυρο και προσθέτουμε και τη μισή μαρέγκα.
Ανακατεύουμε απαλά μέχρι να ενωθούν τα υλικά και έπειτα ρίχνουμε το υπόλοιπο μείγμα αλευριού – φουντουκιού και την υπόλοιπη μαρέγκα και ανακατεύουμε ξανά απαλά.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160° – 170° C.
Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια στρογγυλή φόρμα διαμέτρου 22 εκ. και αδειάζουμε μέσα το μείγμα. Σκορπίζουμε από πάνω τα χοντροσπασμένα φουντούκια και ψήνουμε για περίπου 40 λεπτά.
Βγάζουμε από το φούρνο, αφήνουμε το κέικ να κρυώσει καλά και πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.
Πηγή: briefingnews.gr