Ειδήσεις και Ανακοινώσεις

«Η Χρυσή Αυγή είναι η Μαύρη Νύχτα» επιμένει ο μητροπολίτης Παύλος

21 Οκτωβρίου 2012

«Η Χρυσή Αυγή είναι η Μαύρη Νύχτα» επιμένει ο μητροπολίτης Παύλος

Δριμεία επίθεση κατά της Χρυσής Αυγής εξαπέλυσε για άλλη μια φορά ο Μητροπολίτης Σισανίου και Σιατίστης Παύλος ο οποίος χαρακτήρισε το κόμμα «απολίτιστο» και σημείωσε πως καμία σχέση δεν έχει με το λόγο του Θεού. Σημειώνεται ότι ο μητροπολίτης Παύλος δέχτηκε απειλές κατά τις ζωής του, λίγες μόλις ημέρες μετά τις επικρίσεις που διατύπωσε για τη δράση της Χρυσής Αυγής.

Ο μητροπολίτης λαμβάνει απειλητικά τηλεφωνήματα από ακροδεξιούς που ενοχλήθηκαν από τη δημόσια παρέμβασή του κατά της Χρυσής Αυγής. Μάλιστα, το πρωί της Τετάρτης, όπως αναφέρει «Το Έθνος», άγνωστος τηλεφώνησε… στο Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Δημητρίου της Σιάτιστας και φώναξε: «Τo κομμούνι θα το κάψουμε».

Ο νεωκόρος του ναού που απάντησε στο τηλέφωνο άκουσε άφωνος τον οργισμένο άνδρα από την άλλη άκρη της γραμμής να υβρίζει με ακατονόμαστες εκφράσεις τον μητροπολίτη και να του ζητά στο εξής να σωπάσει εάν δεν θέλει να υποστεί τις συνέπειες.

Ο μητροπολίτης δέχτηκε και άλλα τηλεφωνήματα από φερόμενους ψηφοφόρους της Χρυσής Αυγής, μέλη εθνικιστικών οργανώσεων και πολίτες που εξέφραζαν τη διαμαρτυρία τους.

«Ας κοπιάσουν στο ναό του Κυρίου και ας πράξουν ό,τι αγαπούν», απαντά ο μητροπολίτης στις απειλές που δέχεται, σύμφωνα με το pheme.gr.

Μιλώντας στην «Ημερησία» ο Μητροπολίτης Σιατίστης είπε πως είναι «άλλος ο λόγος του Θεού και άλλος της Χρυσής Αυγής» ενώ δεν δίστασε να χαρακτηρίσει «απολίτιστη» τη συμπεριφορά των βουλευτών της Χρυσής Αυγής στο Κοινοβούλιο.

Επίσης ξεκαθάρισε πως το κόμμα του Νίκου Μιχαλολιάκου δεν έχει σχέση ούτε με τον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό ούτε με το Ευαγγέλιο «το οποίο διδάσκει ότι εκ του περισσεύματος της καρδίας λαλεί η γλώσσα και όχι από έναν ξαφνικό θυμό».

«Πρέπει να πάρουμε όλοι σαφή θέση και στάση απέναντι στο φαινόμενο της Χρυσής Αυγής» και ειδικά για τους ανθρώπους της Εκκλησίας τονίζει ότι «οφείλουμε να διδάσκουμε το λόγο του Θεού, ο οποίος δεν έχει καμία σχέση με αυτά που κάνουν τα μέλη της Χρυσής Αυγής».

Ο μητροπολίτης έχει καταδικάσει μέσω ιντερνετ τις πρακτικές και τις ενέργειες δράσης της Χρυσής Αυγής, με αφορμή την διαμαρτυρία μελών της για την παράσταση Corpus Christi. «Σαν Χριστιανός δεν μπορώ να είμαι μαζί τους. Έτσι ανέβηκε ο ναζισμός στη Γερμανία, εκμεταλλευόμενος ο Χίτλερ την φτώχεια. Επιμένω ότι η Χρυσή Αυγή είναι η Μαύρη Νύχτα».

Διαβάστε αναλυτικά τις δηλώσεις του μητροπολίτη Σισανίου και Σιατίστης Παύλου για την επίμαχη θεατρική παράσταση και την Χρυσή Αυγή.

Πηγή: tvxs.gr, vetonews.gr