Θεολογία και Ζωή

Εγκαινιάστηκε ο μεγαλύτερος Ορθόδοξος Ναός της Αφρικής

23 Οκτωβρίου 2012

Εγκαινιάστηκε ο μεγαλύτερος Ορθόδοξος Ναός της Αφρικής

 

Την Κυριακή, 21η Οκτωβρίου ε.ε., η ΑΘΜ ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ.Θεόδωρος Β’ ετέλεσε σε κλίμα κατανύξεως και ενθουσιασμού τα εγκαίνια του Ιερού Ναού Αγίου Ανδρέου Κανάγκας, συλλειτουργούντων των Σεβ.Μητροπολιτών Κεντρώας Αφρικής κ.Νικηφόρου και Πενταπόλεως κ.Ιγνατίου.

Κατά την ομιλία του ο Μακαριώτατος ανεφέρθη στον οραματισμό του αειμνήστου ιεραποστόλου π.Χαρίτωνος Πνευματικάκι για την ανέγερση ενός μεγάλου ορθοδόξου Ναού στην περιοχή της Κανάγκας, έργο που άρχισε να υλοποιείται το έτος 2004 και ολοκληρώθηκε το 2010 από τον Σεβ.Μητροπολίτη τότε Κεντρώας Αφρικής και νυν Πενταπόλεως κ.Ιγνάτιο. Η δαπάνη του μεγάλου αυτού έργο εκαλύφθη εξ ολοκλήρου από τον Ιεραποστολικό Σύλλογο Πατρών «Ο Πρωτόκλητος».

Προ του πέρατος της Ευχαριστιακής Συνάξεως η ΑΘΜ απένειμε τιμητικές διακρίσεις στον Πρόεδρο του Ιεραποστολικού Συλλόγου «Πρωτόκλητος» κ.Νικόλαο Σίμο και στον πολιτικό μηχανικό κ. Πυθαγόρα Μανωλιάδη, ως αντίδωρο ευγνωμοσύνης για αυτήν την μεγάλη προσφορά προς την πολυπληθέστατη τοπική Εκκλησία της Κεντρώας Αφρικής.

 

 

Αρχιμ.Νάρκισσος Γκάμμο

 

Πηγή: romfea.gr