Επιστήμες, Τέχνες & Πολιτισμός

Συναυλία με το «Εν Χορδαίς»

23 Οκτωβρίου 2012

Συναυλία με το «Εν Χορδαίς»

Το Εν Χορδαίς είναι ένα από τα σημαντικότερα και πλέον καταξιωμένα Μουσικά Σχήματα στο χώρο των Μουσικών Παραδόσεων της Μεσογείου. Με ευρύ ρεπερτόριο και φρέσκια παιγνιώδη παρουσία επί σκηνής, έχει περιοδεύσει με μεγάλη επιτυχία σε όλο τον κόσμο αποσπώντας διθυραμβικές κρητικές. Το 2008 τιμήθηκε με το βραβείο της γαλλικής Ραδιοφωνίας Prix France Musique des Musiques du Monde, ενώ το 2006 αποτέλεσε την επίσημη ελληνική υποψηφιότητα για τα βραβεία Sharjah της Unesco. Το μουσικό σχήμα Εν Χορδαίς θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε  στον πολυχώρο της Αγιορείτικης Παράδοσης την Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2012 και ώρα 8:30 μ.μ. στον Λαγκαδά απέναντι από τον ναό της Κοιμήσεως Θεοτόκου. Το Μουσικό σχήμα είναι διεθνώς γνωστό με την καλλιτεχνική του δεξιοτεχνία και το εκπαιδευτικό και επιστημονικό του έργο.  Συναυλίες, με επίκεντρο την μουσική της Ανατολικής Μεσογείου και την ελληνική μουσική κληρονομιά, γεμίζουν το ιστορικό του. Πιστεύουμε ότι και με αυτή την συναυλία θα εντυπωσιάσει και θα αναδείξει την πολύτιμη μουσική μας κληρονομιά. Οι δεξιοτέχνες και συντελεστές του Μουσικός Σχήματος είναι οι:

 

Κυριάκος Πετράς – βιολί 

Θεωρείται ένας από τους κορυφαίους εκτελεστές του παραδοσιακού βιολιού στον ελλαδικό χώρο.

Κυριάκος Καλαϊτζίδης – ούτι

Κορυφαίος συνθέτης και δάσκαλος της Βυζαντινής Μουσικής. Το 2010 ήταν ο μοναδικός Έλληνας ανάμεσα σε δώδεκα κορυφαίους συνθέτες που έργο του συμπεριλήφθηκε στην πολυτελή έκδοση “The artworks of the most famous oud players in modern history”, η οποία κυκλοφόρησε από τη Συριακή Ακαδημία.

Δρόσος Κουτσοκώστας  – τραγούδι – λαούτο

Ειδικεύεται και διδάσκει το Δημοτικό τραγούδι, το όποιο ερμηνεύει τόσο από έρευνα σε επιστημονικό επίπεδο, κυρίως όμως από τα προσωπικά του ακούσματα.

 

Πηγή: http://www.vatopedi.gr/2012/10/%cf%83%cf%85%ce%bd%ce%b1%cf%85%ce%bb%ce%af%ce%b1-%ce%bc%ce%b5-%cf%84%ce%bf-%ce%b5%ce%bd-%cf%87%ce%bf%cf%81%ce%b4%ce%b1%ce%af%cf%82/