Ορθόδοξη πίστη

Στο νοσοκομείο ύστερα από εγκεφαλικό επεισόδιο η Μονσερά Καμπαγιέ

24 Οκτωβρίου 2012

Στο νοσοκομείο ύστερα από εγκεφαλικό επεισόδιο η Μονσερά Καμπαγιέ

Στη μονάδα εντατικής θεραπείας σε νοσοκομείο της Βαρκελώνης εισήχθη η διάσημη Ισπανίδα σοπράνο Καμπαγιέ μετά την επιστροφή της από τη Ρωσία.

Η Καταλανή σοπράνο Μονσερά Καμπαγιέ νοσηλεύεται σε νοσοκομείο της Βαρκελώνης, ύστερα από εγκεφαλικό αγγειακό επεισόδιο που υπέστη κατά τη διάρκεια ταξιδιού της στη Ρωσία.

Η κατάσταση της Καμπαγιέ βελτιώνεται, όπως ανακοίνωσε σήμερα το νοσοκομείο.

Η 79χρονη σοπράνο επέστρεψε από τη Ρωσία στην Ισπανία το Σάββατο, και αμέσως μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο Σαντ Πάου. Μολονότι δεν έχασε τις αισθήσεις της… όταν υπέστη το εγκεφαλικό, είχε ιλίγγους εξαιτίας των οποίων έπεσε και έσπασε το βραχιόνιό της.

Η τραγουδίστρια «έχει τις αισθήσεις της, μιλάει και δεν έχει χάσει κανένα από τα χαρίσματά της», δήλωσε ο εκπρόσωπος του νοσοκομείου, διευκρινίζοντας ότι θα πρέπει να παραμείνει για παρακολούθηση τουλάχιστον επί πέντε ημέρες.

Η Μονσερά Καμπαγιέ γεννήθηκε στη Βαρκελώνη όπου και έλαβε τις μουσικές της σπουδές, έκανε, όμως, το ντεμπούτο της στην Ελβετία ερμηνεύοντας Puccini και, αργότερα, Strauss και Mozart, εγκαινιάζοντας ταυτόχρονα τη συνεργασία της με την όπερα της Βρέμης. Η παγκόσμια επιτυχία και η αναγνώριση δεν άργησαν να έρθουν, με τη φήμη της να εξαπλώνεται παγκοσμίως και τους ρόλους να ακολουθούν ο ένας τον άλλο.

Έχει τραγουδήσει στα μεγαλύτερα θέατρα του κόσμου με κορυφαίους συναδέλφους της, ενώ έχει συνεργαστεί με τον Freddie Mercury των Queen, κάνοντας παταγώδη επιτυχία με το «Barcelona» – που, το 1992, έγινε ο ύμνος των Ολυμπιακών Αγώνων στη Βαρκελώνη, με τον Βαγγέλη Παπαθανασίου στο άλμπουμ «El Greco», αλλά και με μεγάλα ονόματα της pop-rock σκηνής, όπως οι Bruce Dickinson, Johnny Hallyday, Johnny Logan, Gino Vannelli και Helmut Lotti, κάνοντας ντουέτα στο άλμπουμ «Friends For Life».

Πηγή: www.naftemporiki.gr