Ειδήσεις και Ανακοινώσεις

Το Παραλίμνι τίμησε την μνήμη του Αυστρίας Μιχαήλ

24 Οκτωβρίου 2012

Το Παραλίμνι τίμησε την μνήμη του Αυστρίας Μιχαήλ

Μέσα σε ιδιαίτερα συγκινητική ατμόσφαιρα τελέστηκε την Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2012, στο Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Γεωργίου Παραλιμνίου το πρώτο ετήσιο μνημόσυνο του μακαριστού Μητροπολίτη Αυστρίας Μιχαήλ.

Του μνημοσύνου προέστη ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Κωνσταντίας – Αμμοχώστου κ. Βασίλειος, ο οποίος συνδεόταν με τον μακαριστό ιεράρχη με πολύχρονη πνευματική και αδελφική φιλία.

Η μνήμη του αείμνηστου…μητροπολίτη Αυστρίας κυρού Μιχαήλ παραμένει ιδιαίτερα έντονη στο λαό του Παραλιμνίου και όλοι με νοσταλγία θυμούνται την παρουσία του στο Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Γεωργίου το Μάρτιο του 2008, μετά από πρόσκληση του Πανιερωτάτου Μητροπολίτη Κωνσταντίας – Αμμοχώστου κ. Βασιλείου.

Συγκεκριμένα, ο μακαριστός Ιεράρχης χοροστάτησε στις 21 Μαρτίου 2008 στη Β΄ Στάση των Χαιρετισμών και κήρυξε το θείο λόγο, ομιλώντας για το πρόσωπο της Υπεραγίας Θεοτόκου.

Παράλληλα, τη Β΄ Κυριακή των Νηστειών, 23 Μαρτίου 2008, προεξήρχε του Όρθρου και της Θείας Λειτουργίας, συμπαραστατούμενος από το Μητροπολίτη Κωνσταντίας κ. Βασίλειο και στο τέλος της Θείας Λειτουργίας, με ευλογία του Μητροπολίτη Κωνσταντίας, προεχείρησε σε Πρωτοπρεσβύτερο τον ιερέα του Μητροπολιτικού Ναού Αγίου Γεωργίου π. Ηρακλείδιο Ξιούρο.

Το απόγευμα της ίδιας Κυριακής ο μακαριστός Μητροπολίτης Αυστρίας παρέστη, μετά από πρόσκληση του Χριστιανικού Συνδέσμου Γυναικών «ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ» Παραλιμνίου, στο Φιλανθρωπικό Τσάι, ως επίσημος ομιλητής. Μέσα σε μια κατάμεστη αίθουσα, ο μακαριστός Μητροπολίτης ανέπτυξε το θέμα: «Αγία και Μεγάλη Τεσσαρακοστή στην Ορθόδοξη Εκκλησία».

Όσοι τον γνώρισαν από κοντά, πολύ ή λίγο, κατά τη διάρκεια της παρουσίας του στο Παραλίμνι, έχουν να πουν πολλά για το χαρακτήρα του και την προσωπικότητά του, αλλά και τα θαυμαστά χαρίσματα με τα οποία τον προίκισε η Πρόνοια του Θεού.

Χαρακτηριστικά παραμένουν έντονα στη μνήμη του λαού του Παραλιμνίου η τάξη και η ευπρέπειά του κατά τη Θεία Λατρεία, η βροντώδης και συγχρόνως μελωδική φωνή του, αλλά και ο μεστός του λόγος στη διακονία του κηρύγματος.

Τιμώντας τη μνήμη του μακαριστού Μητροπολίτη Αυστρίας Μιχαήλ, του ιεράρχη «σύμβολο» της Κεντρικής Ευρώπης, ο κλήρος και ο λαός της Μητροπολιτικής περιφέρειας Κωνσταντίας προσεύχεται με θέρμη ψυχής προς το Δωρεοδότη Κύριο, όπως τάξει την ψυχή αυτού εν σκηνές δικαίων και εν χώρα ζώντων. Αιωνία αυτού η μνήμη.

Πηγή: www.romfea.gr  (συντάχθηκε από τον Λουκά Παναγιώτου)