Ειδήσεις και Ανακοινώσεις

Με λαμπρότητα και αστυνομική προστασία ξεκίνησαν οι εορτασμοί στη Θεσσαλονίκη

27 Οκτωβρίου 2012

Με λαμπρότητα και αστυνομική προστασία ξεκίνησαν οι εορτασμοί στη Θεσσαλονίκη

Η επίσημη δοξολογία στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου τελέστηκε παρουσία του προέδρου της Δημοκρατίας και του πρωθυπουργού και υπό δρακόντεια μέτρα. Αποδοκιμασίες από τον κόσμο που ήταν συγκεντρωμένος πίσω από τα κάγκελα(video)

Με λαμπρότητα και κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας ξεκίνησαν οι εορτασμοί στη Θεσσαλονίκη για τον Πολιούχο Άγιο Δημήτριο, τα 100 χρόνια της απελευθέρωσης της πόλης και την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου.

Η επίσημη δοξολογία στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου τελέστηκε παρουσία του προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια και του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά. Πρώτος στον Ιερό Ναό έφθασε ο πρωθυπουργός στις 11 πμ, ενώ ακολούθησε, σύμφωνα με το πρωτόκολλο, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Μπάντα του στρατού απέδωσε τιμές και ο κ.Παπούλιας χαιρέτισε τη σημαία.

Ο Μητροπολίτης Άνθιμος συνόδευσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στο εσωτερικό του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου και τον ενημέρωσε, σύντομα, για την ιστορία της Ιεράς Εικόνας του Άξιον Εστίν, η οποία συνεορτάζει με την Ιερά Εικόνα του Αγίου Δημητρίου, κατά τα βυζαντινά πρότυπα. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας προσκύνησε την Ιερά Εικόνα, καθώς και την λάρνακα όπου φυλάσσονται τα Ιερά Οστά του Αγίου Δημητρίου του Μυροβλήτη.

Τη δοξολογία παρακολούθησαν μόνο όσοι διέθεταν προσκλήσεις, ενώ σε μεγάλη απόσταση από τον Ναό είχαν στηθεί κάγκελα, που κράτησαν μακριά από τους επισήμους τον κόσμο, προκειμένου να αποφευχθούν επεισόδια. Μάλιστα, δεν έλειψαν οι αντιδράσεις από τον κόσμο που έχει συγκεντρωθεί έξω από τον Ιερό Ναό και ήθελε να εισέλθει. Κατά την άφιξή του κ.Σαμαρά στο ναό και άλλων επισήμων ακούστηκαν αποδοκιμαστικά σχόλια.

Πηγή video: thesstoday.gr

Μετά την ολοκλήρωση της επίσημης δοξολογίας ο πρόεδρος της Δημοκρατίας και ο πρωθυπουργός αποχώρησαν από τον Ιερό Ναό χωρίς να προχωρήσουν σε δηλώσεις.

Πριν την αποχώρηση των επισήμων, ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης εξέφρασε την ευγνωμοσύνη και τις ευχαριστίες του, τις δικές του αλλά και του λαού της πόλης, για την επανίδρυση του Υπουργείου Μακεδονίας – Θράκης και το συμβολισμό που είχε η συγκεκριμένη πολιτική απόφαση καθώς, όπως είπε, “είναι μία επιβεβαίωση των ορίων της εδαφικής μας κυριαρχίας”.

Πάνος Καμμένος: Να ακουστεί ξανά το όχι

«Το όχι πρέπει να ακουστεί ξανά σε εκείνους που έρχονται ως κατακτητές με οικονομικά όπλα για να κατακτήσουν με οικονομικό τρόπο τη χώρα μας. Εύχομαι σύντομα η Ελλάδα να γιορτάζει την απελευθέρωσή της από τους δανειστές που πίνουν το αίμα του ελληνικού λαού. Είναι καθήκον του λαού να αντισταθεί στην παράδοση της εθνικής κυριαρχίας. Εμείς θα το πράξουμε», δήλωσε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος.

Γιάννης Μπουτάρης: Δικαιολογημένα τα μέτρα

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης τόνισε ότι εφέτος έχει ιδιαίτερα μεγάλη λαμπρότητα η 26η Οκτωβρίου γιατί είναι τα 100 χρόνια από την απελευθέρωση της πόλης. Ερωτηθείς για τα αυστηρά αστυνομικά μέτρα υπογράμμισε ότι η αστυνομία ήταν υποχρεωμένη να τα πάρει. «Από την ώρα που υπάρχουν πληροφορίες κι ένα παρελθόν που δεν είναι ευχάριστο, η αστυνομία είναι υποχρεωμένη να πάρει αυτά τα μέτρα», σημείωσε ο κ. Μπουτάρης.

Πηγή:voria.gr