Θεολογία και Ζωή

Έλληνες στα όπλα!

28 Οκτωβρίου 2012

Έλληνες στα όπλα!

Ήταν μέρες σαν και τις σημερινές, δύσκολες, με τα σύννεφα του πολέμου των όπλων να εξαπλώνονται, πάνω από την Ευρώπη, διότι και τότε ένας αρχομανής Γερμανός, ο Χίτλερ, θέλησε να καθυποτάξει τους λαούς της Ευρώπης κάτω από τη σκληρή μπότα του Γ΄ Ράιχ, και εν μέρει τα κατάφερε αρκετά εύκολα με όλους τους ευρωπαίους.

Βρήκε όμως το μπελά του με τους τότε σκληρούς Έλληνες και αυτός αλλά και ο σύμμαχός του o Μουσολίνι που προηγήθηκε και που τα ξημερώματα της 28ης Οκτωβρίου 1940, απαίτησε την εντός τριών (3) ωρών απόφαση της Ελλάδος (δια του τότε Κυβερνήτη Ιωάννη Μεταξά) να διαλέξει μεταξύ της παράδοσης ή του πολέμου. Και φυσικά η απάντηση του Μεταξά ήταν ένα βροντερό ΟΧΙ, που στη συνέχεια το έκαναν πράξη και αποτέλεσμα οι Έλληνες στρατιώτες, γράφοντας το Έπος του 1940. Το ίδιο έπαθε και ο Χίτλερ, αργότερα την άνοιξη του 1941, σε αντίθεση με τις επιτυχίες του στα άλλα κράτη της Ευρώπης , όπως θα δούμε παρακάτω.

Δυσκολεύθηκαν τα γερμανικά στρατεύματα να εισβάλλουν στη Χώρα μας, υπέστησαν τη βάσανο του πεδίου της Μάχης, με σημαντικές απώλειες, και αντίθετα τους Έλληνες να αποσπούν τον Διεθνή θαυμασμό, για τον ηρωισμό τους, την ανδρεία τους και την αποφασιστικότητά τους να μείνουν ελεύθεροι και στη ψυχή και στο σώμα.

Αντιγράφοντας λοιπόν από την εφημερίδα “ΕΘΝΙΚΗ ΗΧΩ” της Ενώσεως Αποστράτων του Στρατού Ξηράς (ΕΑΣΣ) του μηνός Οκτωβρίου ε.ε. για το τί έλεγαν για μάς, οι ξένοι ηγέτες, πολιτικοί και στρατιωτικοί, με αφορμή την αντίσταση των Ελλήνων απέναντι στους Ιταλούς αλλά και αργότερα στους Γερμανούς και με αφορμή την Εθνική Επέτειο του ΟΧΙ , αξίζει να το διαβάσουμε όλοι και ιδιαίτερα οι σημερινοί πολιτικοί μας ηγέτες.

Πηγή:briefingnews.gr