Ειδήσεις και Ανακοινώσεις

40 χρόνια αρχιερατικής διακονίας Μητροπολίτη Κιτίου

29 Οκτωβρίου 2012

40 χρόνια αρχιερατικής διακονίας Μητροπολίτη Κιτίου

Γράφει ο Λουκάς Παναγιώτου

Πραγματοποιήθηκε το πρωί του Σαββάτου 27 Οκτωβρίου 2012, στον Μητροπολιτικό ιερό ναό Σωτήρος Λάρνακος, πολυαρχιερατικό συλλείτουργο με την ευκαιρία της έναρξης των εορτασμών για την συμπλήρωση 40 χρόνων αρχιερατικής διακονίας του Πανιερωτάτου Μητροπολίτη Κιτίου κ. Χρυσοστόμου.

Του συλλείτουργου προΐστατο… ο εορτάζων Μητροπολίτης Κιτίου κ. Χρυσόστομος και μαζί του συλλειτούργησαν οι Πανιερώτατοι Μητροπολίτες Μόρφου Νεόφυτος, Τριμυθούντος Βαρνάβας και οι Θεοφιλέστατοι Επίσκοποι Μαδαγασκάρης Ιγνάτιος και Αρσινόης Νεκτάριος.

Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Τριμυθούντος κ. Βαρνάβας, ο οποίος αναφέρθηκε στην ζωή και το έργο του Μητροπολίτη Κιτίου υπογραμμίζοντας την προσφορά του στην ίδρυση και την εποπτεία πλειάδας φιλανθρωπικών ιδρυμάτων μέσω των οποίων, όπως είπε χαρακτηριστικά, «προσφέρει έμπρακτα αγάπη, φως και ελπίδα».

Ο Μητροπολίτης Κιτίου βαθιά συγκινημένος και αφού ευχαρίστησε, κατ’ αρχήν, τους παρισταμένους αρχιερείς, τους βουλευτές, τους τοπικούς άρχοντες, τον ιερό κλήρο και τον λαό της μητροπολιτικής περιφέρειας Κιτίου, ευχαρίστησε, ακολούθως, τους κατά σάρκαν γονείς του και ιδιαίτερα την μητέρα του, που του εμφύσησαν «την αγάπη για τον Θεό και τον άνθρωπο».