Γαστρονομία

Νηστίσιμοι ντοματοκεφτέδες

29 Ιανουαρίου 2020

Νηστίσιμοι ντοματοκεφτέδες

Υλικά

Για 4-6 άτομα

Μαϊντανό

4 κουταλιές του γλυκού φυτική μαργαρίνη

200 γραμμάρια αλεύρι

Αλάτι

Πιπέρι ή πάπρικα

6 μεγάλες ώριμες ντομάτες

2 κρεμμύδια


Εκτέλεση

Πολτοποιείτε τις ντομάτες στο μπλέντερ και τις βάζετε σε ένα μεγάλο μπολ. Ψιλοκόβετε τα κρεμμύδια και τον μαϊντανό και τα προσθέτετε στο μπολ.

Προσθέτετε σιγά – σιγά το αλεύρι και συνεχίζετε το ανακάτεμα.

Αν το μείγμα σας φανεί νερουλό, ρίχνετε περισσότερο αλεύρι. Προσθέτετε λίγη μαργαρίνη, ρίχνετε αλάτι, πιπέρι ή πάπρικα και ανακατεύετε.

Περιμένετε να κάψει η μαργαρίνη και ρίχνετε κουταλιές της σούπας στο τηγάνι. Αφήνετε τους ντοματοκεφτέδες να ροδίσουν καλά από κάθε πλευρά για περίπου 2 λεπτά από την κάθε πλευρά και τους τοποθετείτε πάνω από ένα πιάτο με απορροφητικό χαρτί κουζίνας για να στραγγίξουν.

Απαιτούμενος χρόνος: 25 λεπτά

Πηγή:    sidagi.gr