Ειδήσεις και ΑνακοινώσειςΘεολογία και Ζωή

Η Eκκλησία της Ρωσίας για τις νέες ταυτότητες

4 Νοεμβρίου 2012

Η Eκκλησία της Ρωσίας για τις νέες ταυτότητες

Πρόσφατα έγινε γνωστό στην Ελλάδα εκτενές εμπεριστατωμένο έγγραφο που απέστειλε η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ρωσίας σε όλες τις ενορίες της, καλώντας τες να εκφράσουν τη γνώμη τους πάνω στο περιεχόμενό του, που διαπραγματεύεται το ζήτημα των νέων ταυτοτήτων στη χώρα τους.

Σ αυτό η Σύνοδος διατυπώνει σοβαρότατες επιφυλάξεις για τον προωθούμενο έλεγχο των πάντων μέσω των ηλεκτρονικών συστημάτων ελέγχου και ταυτοποιήσεως των προσώπων. Γι αυτό και συνιστά στη Ρωσική Κυβέρνηση τουλάχιστον να δώσει τη νομική δυνατότητα στους πολίτες να «έχουν το δικαίωμα να μη δέχονται αδιακρίτως όλες τις νέες τεχνολογίες και τα σύμβολα που ενδεχομένως να υπάρχουν σ αυτές. Οι τεχνολογίες αυτές δεν επιτρέπεται να επιβάλλονται υποχρεωτικά στον πολίτη στερώντας του τη δυνατότητα χρήσεως εναλλακτικών λύσεων.

Είναι απαραίτητο να διατηρηθεί η δυνατότητα του πολίτη να μπορεί να χρησιμοποιεί το παραδοσιακό σύστημα ταυτοποιήσεως με όνομα, επώνυμο, ημερομηνία, τόπο γεννήσεως και διεύθυνση, και τα παραδοσιακά έγγραφα ταυτοποιήσεως προσώπου.

Η Εκκλησία καλεί επίσης το Κράτος να προσέξει την πρότασή της για νομική απαγόρευση μαρκαρίσματος πάνω και μέσα στο ανθρώπινο σώμα, όπως και της ενσωμάτωσης νανοσυσκευών μέσα στο σώμα η στον εγκέφαλο του ανθρώπου».

Είναι φανερό ότι ο πλανήτης μας βρίσκεται αντιμέτωπος με το φάσμα του ολοκληρωτικού ελέγχου (total control). Και είναι επίσης φανερό ότι όλη αυτή η ιστορία μόνο τυχαία δεν είναι. Κάποιοι κινούν από τα παρασκήνια τα νήματα, και οι μαριονέτες του παγκόσμιου κουκλοθεάτρου, που παριστάνουν τους ηγέτες των λαών, εκτελούν τυφλά τις εντολές τους.

Αυτό έγινε δυστυχώς και στην πατρίδα μας, που γνωρίζουμε με πόσους ύπουλους τρόπους μεθοδεύεται η προώθηση των συστημάτων αυτών. Μάλιστα η τελευταία κίνηση ήταν εκείνη που έγινε από την υπηρεσιακή κυβέρνηση Πικραμμένου, η οποία τόλμησε τρεις μόλις μέρες προ των εκλογών της 17ης Ιουνίου να ανακοινώσει αλλαγή ταυτοτήτων με νέες ηλεκτρονικού τύπου.

Είναι ολοφάνερο πως επρόκειτο για μεθόδευση πονηρή και παράνομη. Για μια ακόμη φορά επιχειρήθηκε παράκαμψη της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα. Και για μια ακόμη φορά επιχειρείται εξαπάτηση των πολιτών με την αλλαγή της ονομασίας: αντί για την αποδοκιμασμένη Κάρτα του Πολίτη η νέα ηλεκτρονική ταυτότητα.

Το ζήτημα αυτό εξετάσθηκε επισταμένως στην ημερίδα που διοργάνωσε η «Εστία Πατερικών Μελετών» υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς στις 6 Οκτωβρίου 2012 στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας με θέμα: «Νέα Ταυτότητα: Εισιτήριο χωρίς επιστροφή». Στα συμπεράσματα της ημερίδας τονίσθηκε μεταξύ άλλων ότι «οι ηλεκτρονικές ταυτότητες συνιστούν την πιο ασφυκτική μέθοδο ελέγχου, παρακολούθησης και υποδούλωσης των πολιτών στο παγκοσμιοποιούμενο αντίχριστο κράτος που προετοιμάζει η Νέα Τάξη Πραγμάτων».

Ο πιστός λαός της Εκκλησίας παρακολουθεί με αυξανόμενη ανησυχία αυτές τις ύπουλες μεθοδεύσεις και είναι αλήθεια πως περίμενε και αντίστοιχη με αυτή της Ρωσικής Εκκλησίας τοποθέτηση της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος κατά την πρόσφατη σύγκλησή της (2-5 Οκτωβρίου 2012).

Το ζήτημα των ηλεκτρονικών δεσμών είναι σοβαρότατο και πρέπει να αντιμετωπισθεί εγκαίρως και αποφασιστικά, πριν βρεθούμε μπροστά σε οδυνηρότατες εκπλήξεις

«Ο ΣΩΤΗΡ»

Πηγή:aktines.blogspot.gr

Πηγή:impantokratoros.gr