Άγιοι - Πατέρες - ΓέροντεςΘαύματα και θαυμαστά γεγονότα

Θαύματα του αγίου Γεωργίου Καρσλίδη σε δύο κυρίες σε Λάρισα και Θεσσσαλονίκη

5 Νοεμβρίου 2012

Θαύματα του αγίου Γεωργίου Καρσλίδη σε δύο κυρίες σε Λάρισα και Θεσσσαλονίκη

Μία κυρία από τη Λάρισα προσευχόταν για μία Γερόντισσα, που ήταν βαρειά ασθενής. Πλησίαζε τον θάνατο και αυτό τη λυπούσε πολύ. Τότε κεντούσε ένα πετραχήλι για να το στείλει στο Άγιον Όρος. Προσευχόμενη επεκαλείιτο τον όσιο Γεώργιο και σκέφθηκε το πετραχήλι να το στείλει στο μοναστήρι του. Μάλιστα ζητούσε σημείο από τον όσιο, αν ακούει την ταπεινή αίτησή της. Την ώρα εκείνη, ενώ όλα ήταν κλειστά, μια φωτογραφία του οσίου που ήταν στη βιβλιοθήκη, βρέθηκε ξαφνικά και αναπάντεχα στα χέρια της. Αισθάνθηκε μία δύναμη και ανακούφιση και μέσα της άκουσε μία γλυκειά φωνή, που της έλεγε: «Άκουσα την προσευχή σου. Θα σου κάνω αυτό που μου ζητάς κι εσύ θα πράξεις αυτό που έταξες». Έτσι κι έγινε. Με χαρά έστειλε και το ωραίο πετραχήλι.

Μία κυρία από τη Θεσσαλονίκη πήγε αρχές του 2009 στον ιατρό για τον λαιμό της, γιατί είχε πρόβλημα στη φωνή της. Ο ιατρός μετά από σχετική εξέταση βρήκε ότι είχε πολύποδα στις φωνητικές χορδές. Της έδωσε φαρμακευτική αγωγή και της είπε μετά το πέρας της να τον επισκεφθεί ξανά. Έχοντας ιδιαίτερη ευλάβεια στον όσιο Γεώργιο, τον παρακάλεσε να τη βοηθήσει και θα διαβάζει καθημερινά την Παράκλησή του. Του υποσχέθηκε επίσης με πρώτη ευκαιρία να πάει στο μοναστήρι του. Έθεσε την εικόνα του στο μαξιλάρι της. Το βιβλίο του το είχε δίπλα της στο κομοδίνο. Με το λαδάκι του σταύρωνε καθημερινά τον λαιμό της. Όταν πήγε με τον σύζυγό της για επαναληπτική εξέταση στον ιατρό, διέγνωσε ότι οι φωνητικές χορδές της ήταν πεντακάθαρες και δεν υπήρχε πολύποδας. Ο όσιος τη θεράπευσε ανώδυνα, θαυματουργικά και τέλεια.

 

 

 

 

 

Πηγή: Μοναχού Μωϋσέως Αγιορείτου, Όσιος Γεώργιος της Δράμας (1901-1959), Έκδοσις Ιεράς Μονής Αναλέψεως του Σωτήρος Ταξιάρχες (Σίψα), Δράμα 2011.