Ειδήσεις και Ανακοινώσεις

Ιερώνυμος: Οι αξίες δεν δανείζοντα​ι από το ΔΝΤ

10 Νοεμβρίου 2012

Ιερώνυμος: Οι αξίες δεν δανείζοντα​ι από το ΔΝΤ

«Ο λαός μας έχει κουραστεί και έχει αγανακτήσει, δε μπορούμε να γυρίζουμε πίσω, καλούμαστε να κοιτάμε μόνο μπροστά», υπογράμμισε ο Αρχιεπίσκοπος.

«Χάσαμε τις αξίες και τις αρχές μας και οι αξίες αυτές δε χορηγούνται από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο» τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος από τον Ι. Ν. Παμμεγίστων Ταξιαρχών Σερρών, όπου τέλεσε το μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας, προσθέτοντας ότι ο άνθρωπος δυστυχώς απομακρύνεται από το Θεό.

«Έχουμε χάσει τις αξίες και τις αρχές μας, αλλά οι αξίες δε δανείζονται, δε χορηγούνται από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο δεν αγοράζονται. Είναι κάτι που φυτρώνει μέσα μας, ύστερα από αγώνα, με θυσία, με πνεύμα, με αίμα. Καλούμαστε να μετανοήσουμε, να αλλάξουμε μυαλό, να αλλάξουμε εσωτερικά, για να μπορέσουμε να έχουμε πάλι υγιείς θεσμούς», τόνισε χαρακτηριστικά.
«Ο λαός μας έχει κουραστεί και έχει αγανακτήσει, δε μπορούμε να γυρίζουμε πίσω, καλούμαστε να κοιτάμε μόνο μπροστά», υπογράμμισε ο Αρχιεπίσκοπος, σημειώνοντας ότι «όλοι μαζί με τη βοήθεια του Κυρίου μας, της Παναγίας και όλων των Αγίων θα κερδίσουμε τον αγώνα».
Ο Ιερώνυμος στη συνέχεια εγκαινίασε το νέο μητροπολιτικό συσσίτιο των Σερρών «Ο επιούσιος άρτος», που στεγάζεται στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου και καθημερινά σιτίζει περισσότερους από τετρακόσιους αδύνατους οικονομικά Σερραίους.
Το απόγευμα θα επισκεφθεί το Διοικητήριο των Σερρών όπου θα ανακηρυχτεί επίτιμος δημότης της πόλης, ενώ αργά τα βράδυ θα αναχωρήσει για τη Σόφια της Βουλγαρίας, όπου θα παραστεί αύριο το πρωί στη νεκρώσιμο ακολουθία του μακαριστού Πατριάρχη Βουλγαρίας Μάξιμου.

 

Πηγή: voria.gr