Ορθόδοξη πίστη

Το όνειρο του μικρού Ρ.

13 Νοεμβρίου 2012

Το όνειρο του μικρού Ρ.

Ο φίλος μας Ρ. , είναι ένα μικρό παιδί. Ένα μικρό παιδί όπως όλα τα άλλα.Ένα παιδί που παίζει, γέλα και κάνει όνειρα. Όπως λέει και ο ίδιος, το κείμενο που ακολουθεί είναι η πιο γλυκιά σκέψη της ζωής του.

« Ξέρω πως με αγαπάει. Ξέρω πως αγαπάει όλους τους ανθρώπους πάνω στον κόσμο και ξέρω πως μια μέρα όλοι θα τον γνωρίσουν. Μαζί και εγώ, ακόμα και αν πρέπει να περιμένω για αιώνες στην ουρά. Ελπίζω να βάλει τον παππού μου και την γιαγιά μου πριν από έμενα, γιατί ειναι μεγάλοι άνθρωποι και δεν θέλω να κουραστούν. Αν και πιστεύω πως ο Κύριος μας είναι τόσο καλός που δεν θα αφήσει κανέναν να περιμένει. Όταν ήμουν λίγο πιο μικρός, άκουσα τον παππού μου να λέει για ένα μέρος που το λένε κόλαση. Είπε πως όποιος δεν αγαπάει τον Χριστό μας θα πάει εκεί να ζήσει μακρυά του. Μα καλά ποιός θα ήθελε να ζήσει μακριά του σκέφτηκα.

Το σίγουρο πάντως είναι πως όπου και να πας, πρώτα θα τον γνωρίσεις. Γιατι είναι καλός φίλος και θέλει όλοι να γνωρίσουν έστω και για λίγο την ζεστασιά της αγάπης του. Αυτό περιμένω και έγω. Μια στιγμή με τον Κύριο μας. Ίσως αν είμαι τυχερός θα με αγκαλιάσει. Ίσως να με κρατήσει λίγο παραπάνω να πούμε δυο λόγια ακόμα. Αυτό είπα και στον παππού μου και εκείνος μου είπε πως ο Χριστός μας και θα μας αγκαλιάσει και θα μας φιλήσει και θα μας μιλήσει. Το θέμα είναι εμείς τι θέλουμε. Στην κόλαση μου είπε, μόνοι μας πάμε , γιατί εμείς το θέλουμε. Ο Χριστός μας δεν θα μας πει ποτέ να φύγουμε απο την παρέα του. Όσο θες μου λέει θα περπατήσει μαζί του, όσο θές θα μιλήσεις μαζί του. Ο Κύριος σε έπλασε ελεύθερο και οι ελεύθεροι είναι οι δικαστές του ίδιου τους του εαυτού.Όπως μου λέει πολύ σωστά σκέφτεσαι, ο καλός μας Χριστός δεν σε πήγε σε κάποιο δικαστήριο για να δούμε τελικά που θα πας, στην κόλαση η στον παράδεισο.Αντιθέτως σε έφερε κοντά στην αγάπη του, για να μιλήσετε σαν φίλοι. Εκεί είναι τελικά που θα φανεί η επιλογή σου, γιατί να ξέρεις πως αν δεν έχουμε αγαπήσει τον Χριστό μας, ο εγωισμός μας δεν θα μας αφήσει να του μιλήσουμε. Δεν θα μας αφήσει να τον κοιτάξουμε στα μάτια. Το χέρι του θα μας αγγίξει αλλα εμείς δεν θα τον νιώσουμε και σιγα σιγά αντι να περπατήσουμε μαζί του, θα φύγουμε μακριά του. Τα βήματα που θα κάνεις μακριά του λοιπόν είναι η κόλαση σου.»
Πηγή: emonopati.blogspot.gr