Άγιον ΌροςΕιδήσεις και Ανακοινώσεις

Το Πολεμικό Ναυτικό στο Άγιο Όρος

16 Νοεμβρίου 2012

Το Πολεμικό Ναυτικό στο Άγιο Όρος

Μια ξεχωριστή επίσκεψη έγινε  χθες και προχθές στο Άγιο Όρος από αντιπροσωπεία αξιωματικών του Πολεμικού Ναυτικού με επικεφαλής τον Αρχηγό ΓΕΝ αντιναύαρχο Κοσμά Χρηστίδη και τον Αρχηγό Στόλου αντιναύαρχο Κωνσταντίνο Μαζαράκη – Αινιάν στο πλαίσιο του εορτασμού των 100 χρόνων από την απελευθέρωση της Αθωνικής χερσονήσου από τον Ελληνικό Στόλο. Στις επετειακές εκδηλώσεις συμμετείχε και αντιπροσωπεία προσωπικού από τη Φρεγάτα ΣΑΛΑΜΙΣ, η οποία κατέπλευσε στον όρμο της Δάφνης.

 

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων περιελάμβανε, υποδοχή του προσωπικού Π.Ν. στη Δάφνη και στις Καρυές, Παναγιορειτική Αγρυπνία, Πολυαρχιερατικό Συλλείτουργο στο Πρωτάτο, και Αρχιερατικό Αγιασμό επί της Φρεγάτας ΣΑΛΑΜΙΣ.

Στις εκδηλώσεις συμμετείχαν οι Μητροπολίτες Καρπάθου – Κάσου, Ελασσόνος και Δράμας, οι Ηγούμενοι των 20 Μονών, η Ιερά Επιστασία, η Ιερά Κοινότης και ο Διοικητής του Αγίου Όρους. Κατά τη διάρκεια παραμονής στο Άγιο Όρος, δόθηκε η ευκαιρία στο προσωπικό Πολεμικού Ναυτικού να επισκεφθεί τις Μονές Ιβήρων και Σίμωνος Πέτρας.

 Πηγή:agioritikovima.gr