Ειδήσεις και Ανακοινώσεις

Η Ομογένεια στο Λονδίνο καταδίκασε την ανακήρυξη του ψευδοκράτους

17 Νοεμβρίου 2012

Η Ομογένεια στο Λονδίνο καταδίκασε την ανακήρυξη του ψευδοκράτους

Με δυναμική την παρουσία της νεολαίας και των φοιτητών πραγματοποιήθηκε χθες βράδυ αντικατοχική πικετοφορία έξω από την τουρκική πρεσβεία στο Λονδίνο για καταδίκη της παράνομης ανακήρυξης του ψευδοκράτους, η οποία διοργανώθηκε από την Εθνική Κυπριακή Ομοσπονδία.

Για δύο ώρες, από τις 6.30-8.30 τοπική ώρα, συνθήματα για την επανένωση της Κύπρου, την αποχώρηση των τουρκικών στρατευμάτων και των εποίκων, επιστροφή των προσφύγων δονούσαν την περιοχή γύρω από το κτήριο της Πρεσβείας στο κεντρικό Λονδίνο.

 

Ακολουθώντας την ίδια τακτική των τελευταίων 29 χρόνων, εκπρόσωπος της πρεσβείας αρνήθηκε να ανοίξει τη πόρτα και να παραλάβει επιστολή απευθυνόμενη στον Τούρκο πρεσβευτή την οποία ήθελε να επιδώσει αντιπροσωπεία της Εθνικής Κυπριακής Ομοσπονδίας με επικεφαλής τον Πρόεδρο της Πήτερ Δρουσιώτη.

 

Η αντιπροσωπεία, η οποία συνοδευόταν από αστυνομικό, άφησε τελικά την επιστολή κάτω από τη πόρτα.

 

Στην επιστολή του προς τον Τούρκο πρεσβευτή, ο κ. Δρουσιώτης τονίζει μεταξύ άλλων ότι η αλαζονική συμπεριφορά της Τουρκίας και οι συχνές απειλές της εναντίον της Κύπρου ακόμη και στο θέμα του νόμιμου δικαιώματος της Κυπριακής Δημοκρατίας για έρευνες υδρογονανθράκων στην Αποκλειστική Οικονομική της Ζώνη και οι απαράδεκτες ενέργειες της να χλευάζει την Κυπριακή Προεδρία της ΕΕ βρίσκονται σε ζωηρή αντίθεση με την επιθυμία της Αγκυρας να ενταχθεί στην ΕΕ.

Πηγή: onlycy.com