Θεολογία και Ζωή

Συνομήλικοι στην εφηβεία – Εφηβική κουλτούρα

17 Νοεμβρίου 2012

Συνομήλικοι στην εφηβεία – Εφηβική κουλτούρα

Κοίτα ντύσιμο!» « Μα τι γλώσσα μιλάνε;» φράσεις γονέων σχετικά με την κουλτούρα της έφηβοι νεολαίας.

 

Σε κάθε εποχή, οι έφηβοι δημιουργούν τη δική τους «κλειστή» ομάδα που έχει κάποια κοινά πιστεύω, κοινούς κώδικες επικοινωνίας, κοινό τρόπο ντυσίματος κοινά ενδιαφέροντα και μουσικά ακούσματα, τα οποία τους ενώνουν μεταξύ τους και τους διαχωρίζουν από τους άλλους.

 

Πώς να ανταγωνιστώ τους φίλους του;

Δεν υπάρχει λόγος για ανταγωνισμό. Σαν γονείς προσπαθήστε να είστε δίπλα στο παιδί και να καταλάβετε την ανάγκη του για επαφή με τους συνομηλίκους του.

 

Αυτή την περίοδο, λόγω της τάσης να ενταχθεί σε απαιτήσεις ομάδας συνομηλίκων και είναι ευάλωτο, υπάρχει ο κίνδυνος να υιοθετήσει συμπεριφορές που θα έχουν αρνητικά αποτελέσματα .

 

Είναι σημαντικό να φροντίσετε για τα εξής:

 

Διακριτικά να είστε ενημερωμένοι για τις παρέες του παιδιού σας. Μπορεί με κάποιους από τους γονείς των φίλων του να κάνετε παρέα και έτσι να μοιράζεστε χρόνο με τα παιδιά σας ακόμη και σε διακοπές. Έτσι και εκείνα το χαίρονται, και εσείς είστε «από κοντά».

Να τονίζετε την αυτοπεποίθηση του, να υπογραμμίζετε το ότι «δεν είμαστε υποχρεωμένοι να κάνουμε πάντα ότι θέλουν οι άλλοι για να είμαστε αρεστοί. Οι φίλοι μας, μας αποδέχονται και πρέπει να σέβονται τις αποφάσεις μας.

Φίλος είναι ο άνθρωπος με τον οποίο τολμάς να είσαι ο εαυτός σου

Πηγή: paidorama.com