Επιστήμες, Τέχνες & Πολιτισμός

Μανιτάρια γεμιστά

25 Νοεμβρίου 2012

Υλικά:

6 μεγάλα στρόγγυλα μανιτάρια

½ κούπα αρακά

½ κούπα καλαμπόκι

6 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1 μικρή κόκκινη πιπεριά φλωρίνης ψιλοκομμένη

1 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο

1 κουτ. σούπας άνηθο ψιλοκομμένο

½ κούπα ελαιόλαδο

Εκτέλεση:

Καθαρίζουμε τα μανιτάρια (βγάζουμε τη φλούδα).

Κόβουμε τα κοτσάνια από τα μανιτάρια και τα ψιλοκόβουμε.

Σε αντικολλητική κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο.

Σοτάρουμε τα κρεμμύδια και μετά τα ψιλοκομμένα κοτσάνια από τα μανιτάρια.

Προσθέτουμε το καλαμπόκι, τον αρακά και συνεχίζουμε το σοτάρισμα.

Στο τέλος προσθέτουμε το μαϊντανό, τον άνηθο, το αλάτι και το πιπέρι.

Γεμίζουμε τα μανιτάρια με τη γέμιση που ετοιμάσαμε.

Τα τοποθετούμε σε μια κατσαρόλα, ρίχνουμε ½ κούπα νερό, 2-3 κουτ. της σούπας ελαιόλαδο και τα ψήνουμε σε σιγανή φωτιά για 30 λεπτά περίπου. Αν χρειαστεί, κατά τη διάρκεια του ψησίματος, προσθέτουμε λίγο νερό.

Πηγή:sintagesmamas.com