Ειδήσεις και ΑνακοινώσειςΟρθόδοξη πίστη

Εκοιμήθη ο Μητροπολίτης Ναυκράτιδος κυρός Κύριλλος

26 Νοεμβρίου 2012

Εκοιμήθη ο Μητροπολίτης Ναυκράτιδος κυρός Κύριλλος

Ο μακαριστός Μητροπολίτης Ναυκράτιδος κυρός Κύριλλος κηδεύθηκε σήμερα, Τρίτη, 20 Νοεμβρίου 2012, στις 10:00 π.μ., στη γενέτειρα του Κρήττου – Μαρόττου. Ο αείμνηστος Μητροπολίτης Κύριλλος, ο οποίος απεβίωσε την Κυριακή, 18 Νοεμβρίου 2012, στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού, γεννήθηκε στην Πάφο το 1930.

Ο Μητροπολίτης Κύριλλος αποφοίτησε από την Θεολογική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών το 1965. Διάκονος χειροτονήθηκε το 1949 και Πρεσβύτερος το 1965.

Μετέβη στην Αφρικανική Ήπειρο και εντάχθηκε στους κληρικούς του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας, όπου την 11η Μαρτίου 2001 χειροτονήθηκε Μητροπολίτης Ζιμπάμπουε από το μακαριστό Πατριάρχη Αλεξανδρείας κυρό Πέτρο και την 14η Μαρτίου 2003 του απενεμήθη ο τίτλος του Μητροπολίτου Ναυκρατίδος και λίγο αργότερα επέστρεψε στην Πάφο, ως εφησυχάζων, και λειτουργούσε στην Μητροπολιτική περιφέρεια Πάφου.

Ο Μητροπολίτης Κύριλλος τον τελευταίο μήνα είχε υποστεί λοίμωξη και νοσηλευόταν στο Τμήμα Εντατικής Παρακολούθησης του Γενικού Νοσοκομείου Λεμεσού όπου απεβίωσε την Κυριακή.

Η κηδεία του τέλεσθηκε στη γενέτειρα του Κρήττου – Μαρόττου προϊσταμένου του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καλής Ελπίδος (Cape Town, S. Africa) κ. Σέργιου, και ως εκπρόσωπου της Α.Θ.Μ του Πατριάρχου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεοδώρου Β΄. Επίσης, συμμετέσχαν της εξοδίου ακολουθίας, ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Πάφου κ. Γεώργιος, και ως εκπρόσωπος της Α. Μ. του Αρχιεπισκόπου Κύπρου κ. κ. Χρυσοστόμου, καθώς επίσης οι Θεοφιλέσταστοι Επίσκοποι Αρσινόης κ. Νεκτάριος και Χύτρων κ. Λεόντιος.

Κυρίλλου Αρχιερέως, αιωνία η μνήμη!

Από το Γραφείο Διεκκλησιαστικών Σχέσεων

 Πηγή: churchofcyprus.org.cy