Επιστήμες, Τέχνες & Πολιτισμός

Γαρίδες στο τηγάνι με κολοκυθάκια, κρασί και κάρι

29 Νοεμβρίου 2012

Γαρίδες στο τηγάνι με κολοκυθάκια, κρασί και κάρι

Υλικά

16 μεγάλες γαρίδες, φρέσκες ή κατεψυγμένες, καθαρισμένες από κεφάλια και κελύφη

50 ml ελαιόλαδο

1 ξερό κρεμμύδι, σε λεπτά φετάκια

2 κολοκυθάκια, κομμένα σε λεπτές φέτες

1 σκελίδα σκόρδο, κομμένη σε φετάκια

χυμός από 1/2 λεμόνι (ή όσο λεμόνι θέλουμε)

80 ml λευκό ξηρό κρασί

1 κουτ. γλυκού κάρι σε σκόνη

αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Μερίδες 4

Προετοιμασία 15΄ Μαγείρεμα περίπου 10΄

Διαδικασία Με ένα μαχαιράκι ή με μια οδοντογλυφίδα αφαιρούμε το μαύρο εντεράκι που διατρέχει τη ράχη των θαλασσινών. Ζεσταίνουμε ένα μεγάλο τηγάνι σε δυνατή φωτιά και βάζουμε το λάδι, τις γαρίδες και το σκόρδο. Σοτάρουμε για 1 λεπτό και προσθέτουμε τα κολοκυθάκια, το κρεμμύδι, το κάρι και αλάτι. Σοτάρουμε για 2-3 λεπτά και εν συνεχεία σβήνουμε με το κρασί και το χυμό λεμονιού. Μαγειρεύουμε για 2-3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν λίγο τα λαχανικά (θέλουμε να μείνουν τραγανά, ζωντανά) και να δέσει κάπως η σάλτσα. Σερβίρουμε με ρύζι, με νουντλς ή ανακατεμένα με ζυμαρικά της αρεσκείας μας.

Συνοδεύουμε με ρύζι, νουντλς ή ζυμαρικά της αρεσκείας μας.

Συνταγή  Μανώλης Θλιβερὀς

Πηγή: gastronomos.gr