Ορθόδοξη πίστη

Ευλογημένη δημιουργία στα Φίτζι

2 Δεκεμβρίου 2012

Ευλογημένη δημιουργία στα Φίτζι

fiji-1-350x1024 (2)Παρά τις πολλές δυσκολίες και αγωνίες που παρουσιάζει η εξωτερική ιεραποστολή, σε όποιο μέρος της γης και αν δημιουργείται, έχει όμως και ξεχωριστές ευλογίες και χάρες.

 

Μια τέτοια ξεχωριστή ευλογία τον τελευταίο καιρό μάς αξίωσε η χάρη της Παναγίας να αποκτήσουμε με ένα ωραίο Μοναστήρι αφιερωμένο στο Όνομά Της, το οποίο θα εορτάζει στις 23 Αυγούστου, στα εννιάμερα της Κοιμήσεώς Της. Είναι κτισμένο σε μια πανοραμική θέση με την εναλλαγή του πρασίνου στις πεδιάδες και του γαλάζιου της απέραντης ωκεάνιας θάλασσας να ξεκουράζουν το νου, ενώ η θωπεία του δροσερού πεντακάθαρου αέρα δροσίζει το πρόσωπο και γαληνεύει την ψυχή.

 

Η Θεία Λειτουργία γίνεται κάθε Κυριακή και εορτή. Οι ταπεινοί και αθώοι ορθόδοξοι χριστιανοί μας με τις γλυκές φωνές τους αναπέμπουν δοξολογίες στον Άγιο Τριαδικό Θεό μας και την ώρα που μεταλαμβάνουν το Σώμα και το Αίμα του Σωτήρος Χριστού, στα πρόσωπά τους είναι ζωγραφισμένη η ιλαρότητα και η χαρά της Θείας Κοινωνίας.

 

Η Τράπεζα της αγάπης που ακολουθεί τούς βρίσκει όλους μικρούς και μεγάλους με επί κεφαλής τους κληρικούς τους να γεύονται από κοινού τα φτωχικά αλλά τόσο εύγευστα εδέσματα, που ο καλός Θεός τούς εξασφαλίζει κάθε φορά, όπως και στα πουλιά του ουρανού. «Ἀνοίγεις Σύ τήν χεῖρα Σου καί ἐμπιπλᾶς πάν ζῶον εὐδοκίας».

 

Και καθώς το Μοναστήρι το αισθάνονται όλοι τους δικό τους ως το κέντρο της πνευματικής τους ζωής, χαίρονται και καμαρώνουν που βλέπουν ότι απέναντι άρχισαν να γίνονται και τα κελλιά, όπου θα μένουν οι μοναχοί, και όσο μπορούν βοηθούν, άλλοι με πληρωμή και άλλοι δωρεάν.

 

Χαίρονται επίσης γιατί τέθηκε ο θεμέλιος λίθος για τον Καθεδρικό Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδος που θα κτιστεί σε απόσταση 200 περίπου μέτρων από το Μοναστήρι της Παναγίας. Άρχισε επίσης η διάνοιξη του δρόμου από όπου τα αυτοκίνητα θα μεταφέρουν τα απαραίτητα υλικά για την οικοδομή του Ιερού Ναού και του Ορφανοτροφείου.

 

Είναι πράγματι μια ευλογημένη δημιουργία και μία θεία ευλογία η ύπαρξη ενός Μοναστηριού σε μια ιεραποστολική Μητρόπολη. Είναι το θερμοκήπιο της αρετής και το θεμέλιο της ορθόδοξης πνευματικότητας. Όλοι οι άγιοι πατέρες της εκκλησίας αλλά και οι ιεραπόστολοι ξεκίνησαν από τα μοναστήρια και γνώριζαν τα μυστικά της αγιότητας. Αυτά καλούνται και οι σημερινοί ιεραπόστολοι να διδάξουν στους νέους χριστιανούς. Η αλήθεια εκφράζεται εύστοχα με τους λόγους του Αγίου Γρηγορίου του Θεολόγου:

 

«Καθαρθῆναι πρῶτον καί εἴτα καθάραι, φωτισθῆναι καί εἴτα φωτίσαι, ἔγγίσαι Θεῷ καί προσαγαγεῖν ἄλλους».

 

Ευχαριστούμε λοιπόν τον άγιο Θεό, ιδιαίτερα γι’ αυτή την ευλογημένη δημιουργία της Ιεράς Μονής της Κοιμήσεως της Θεοτόκου.

 

«Θα είναι ένα κανδήλι πάντα αναμμένο στη μέση του Ωκεανού. Ένα αιώνιο σύμβολο θείας Λατρείας και προσευχής στα νησιά του Ειρηνικού, που άρχισαν να μαθαίνουν στο ρυθμό της Ορθοδοξίας.

 

Στον Ουρανό τα άστρα και στη γη τα κανδήλια των Ιερών Μονών και Ναών αλλά και όλων των χριστιανικών σπιτιών. Δόξα στο όνομά Του τ’ άγιο και ιερό».

 

Ο Νέας Ζηλανδίας Αμφιλόχιος

Πηγή:ierapostoles.gr