Επιστήμες, Τέχνες & Πολιτισμός

Συναυλία του ΚΕΠΕΜ στο σπίτι της Κύπρου με ύμνους και τραγούδια από την περίοδο των Χριστουγέν​νων.

9 Δεκεμβρίου 2012

Συναυλία του ΚΕΠΕΜ στο σπίτι της Κύπρου με ύμνους και τραγούδια από την περίοδο των Χριστουγέν​νων.

Prosklisi_Spiti_Kyprou

Συναυλία του ΚΕΠΕΜ στο σπίτι της Κύπρου με ύμνους και τραγούδια από την περίοδο των Χριστουγέννων. Η εκδήλωση θα μεταδοθεί σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες από την ΕΡΤ και την EBU (European Broadcasting Union).

Την Τετάρτη, 12 Δεκεμβρίου 2012, στις 8 μ.μ., η χορωδία εκκλησιαστικής μουσικής δασκάλων και μαθητών του Κέντρου μας θα παρουσιάσει στο Σπίτι της Κύπρου βυζαντινούς ύμνους από τον εορτολογικό κύκλο των Χριστουγέννων, υπό την διεύθυνση του Ιωάννη Αρβανίτη, πρωτοψάλτη και διδάκτορα μουσικολογίας του Ιονίου Πανεπιστημίου.

Την εκκλησιαστική χορωδία του Κέντρου θα διαδεχθεί η χορωδία παραδοσιακού τραγουδιού, με την συνοδεία της ορχήστρας των μαθητών του ΚΕΠΕΜ, η οποία θα τραγουδήσει κάλαντα και άλλα παραδοσιακά τραγούδια. Την χορωδία θα διευθύνει ο δάσκαλος του Κέντρου Παναγιώτης Παππάς, ενώ υπεύθυνος της ορχήστρας είναι ο μουσικός και δάσκαλος Μανώλης Καρπάθιος.

Η εκδήλωση θα μεταδοθεί από την ΕΡΤ στην Ελλάδα και από την European Broadcasting Union Operating Eurovision (EBU) σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες την Κυριακή, 16 Δεκεμβρίου, στις 11 π.μ.

Μετά το πέρας της εκδήλωσης θα προσφερθεί κέρασμα από το Σπίτι της Κύπρου.

Ιδέες για δώρο εορτών…

Ως πρόταση του ΚΕΠΕΜ για εορταστικό δώρο εν όψει των Χριστουγέννων και του νέου έτους, στον χώρο της εκδήλωσης θα διατεθούν:

1. Επιλεγμένες εκδόσεις με κάλαντα, παραδοσιακά τραγούδια και ύμνους των Χριστουγέννων

2. Μουσικές εκδόσεις από το αρχείο του Σίμωνα Καρά και

3. Μία σπάνια συλλογή άγνωστων στο ευρύ κοινό, εξαιρετικών, ωστόσο, μουσικών εκδόσεων (CD) παραδοσιακής μουσικής, τις οποίες το ΚΕΠΕΜ συγκεντρώνει μέσα από την επαφή του με τοπικούς πολιτιστικούς φορείς ανά την Ελλάδα.

 

Πηγή: simonkaras.com