Επιστήμες, Τέχνες & Πολιτισμός

Τρουφάκια

9 Δεκεμβρίου 2012

Τρουφάκια

Υλικά

*3 φλυτζάνια καρύδια

*1 φλυτζάνι καστανή ζάχαρη

*2 φλυτζάνια φρυγανιά τριμμένη

*6 κουταλιές κακάο σε σκόνη

*ξύσμα 1 πορτοκαλιού

*1 φλυτζάνι νερό (ή μισό νερό – μισό κονιάκ)

*σοκολατένια τρούφα ή κουβερτούρα, ή ινδοκάρυδο ή κακάο σε σκόνη ή ζάχαρη

Εκτέλεση

 

1. Ψιλοκόβουμε στο μούλτι τα καρύδια και την καστανή ζάχαρη μέχρι το μέγεθος που θέλουμε.

 

2. Ρίχνουμε το μείγμα σε μπωλ, προσθέτουμε την τριμμένη φρυγανιά, το κακάο, το ξύσμα και το νερό.

 

3. Τα ζυμώνουμε καλά και πλάθουμε μπαλίτσες.

 

4. Πασπαλίζουμε τις μπαλίτσες με τρούφα, ή λιωμένη κουβερτούρα, ή ινδοκάρυδο. Εναλλακτικά μπορούμε να κυλήσουμε τις μπαλίτσες σε κακάο ή ζάχαρη.

Συνταγή-φωτογραφία: Κατερίνα

Πηγή:nisteia.wordpress.com