Ειδήσεις και ΑνακοινώσειςΟρθόδοξη πίστη

Φυλακτό με την Παναγία του Κύκκου προσέφερε ο Ταμασού στον Πρωθυπουργό κ.Σαμαρά

10 Δεκεμβρίου 2012

Φυλακτό με την Παναγία του Κύκκου προσέφερε ο Ταμασού στον Πρωθυπουργό κ.Σαμαρά

DSC_5316AΓράφει ο Αιμίλιος Πολυγένης

Σε κλίμα συγκίνησης πραγματοποιήθηκε σήμερα, Κυριακή 9 Δεκεμβρίου 2012 το μνημόσυνο του μακαριστού Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Τάσσου Παπαδόπουλου.

Το μνημόσυνο τελέστηκε στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Δευτεράς, προεξάρχοντος του Πανιερωτάτου Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαϊα.

Να αναφερθεί ότι την μνήμη του Τάσου Παπαδόπουλου τίμησε μετά από πρόσκληση της οικογενείας του, ο Πρωθυπουργός της Ελλάδος κ. Αντώνης Σαμαράς.

Ο Μητροπολίτης Ταμασού απευθυνόμενος προς τον Πρωθυπουργό, μεταξύ άλλων τόνισε: “Εξοχότατε κύριε πρωθυπουργέ της μητέρας πατρίδος κ. Αντώνιε Σαμαρά, εκ μέρους του Χριστεπωνύμου πληρώματος της Ιεράς Μητροπόλεως Ταμασού και Ορεινής σας καλωσορίζω στην εσχατιά αυτή του Ελληνισμού, την πολυβασανισμένη νήσο των Ηρώων και Αγίων, την ημικατεχόμενη Κύπρο της πληγωμένης αγάπης και του προδομένου ονείρου παραφράζοντας τον Σεφέρη.”

“Ως ευπαρέστειτε ομοεθνή, ομόθρησκε, ομόγλωσσε και όμαιμε Πρόεδρε της Ελληνικής Κυβερνήσεως,  Ως ευπαρέστειτε στον τόπο που υπηρέτησε και προασπίστηκε με ζήλο και πάθος ο σήμερα μνημονευόμενος  αείμνηστος αγωνιστής Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Τάσσος Παπαδόπουλος”, πρόσθεσε ο κ. Ησαίας.

samaras

Σε άλλο σημείο ανέφερε: “Ο λόγος και η παρουσία σας εδώ, αποδεικνύουν το αδιάλειπτο και ζωηρό ενδιαφέρον σας για την δικαίωση, επιβίωση και πρόοδο του Κυπριακού Ελληνισμού. Αποτελεί επίσης ένδειξη του σεβασμού και της τιμής της ημετέρας Εξοχώτητος για τους αγώνες των Ελλήνων της Κύπρου”.

tasos

Ενώ κλείνοντας τόνισε: “Προσευχόμενοι για την προσωπική υγεία και μακροημέρευση σας  και  ως ένδειξη αγάπης και εκτίμησης αλλά και συμπαράστασης και αλληλεγγύης προς τον μητροπολιτικό Ελληνισμό, παρακαλώ δεχθείτε ως φυλακτό και ευλογία αντίγραφο της θαυματουργικής εικόνας της Παναγίας του Κύκκου, της παραμυθίας, ελεούσας και φερέλπιδος μητέρας των απανταχού Ελλήνων με την ευχή όπως η Χάρις της αποβεί σκέπη , ενίσχυσης και προστασία στον υπερ της σωτηρίας της Ελλάδος θεοφιλή αγώνα σας.”

Πηγή:romfea.gr