Ειδήσεις και Ανακοινώσεις

Μητροπολίτης Πάφου Γεώργιος: Να μην αποζητούν βοήθεια όσοι δεν την χρειάζονται

11 Δεκεμβρίου 2012

Μητροπολίτης Πάφου Γεώργιος: Να μην αποζητούν βοήθεια όσοι δεν την χρειάζονται

Mitropolitis Paphou

Να μην αποζητούν βοήθεια όσοι δεν την χρειάζονται με αποτέλεσμα να την αποστερούν από οικογενειάρχες που έχουν χάσει την δουλειά τους και από άτομα που πρέπει να τους παρασχεθεί άμεση στήριξη, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Μητροπολίτης Πάφου Γεώργιος ο οποίος κάλεσε και άλλες ενορίες να οργανώσουν σε επίπεδο κοινοτήτων την παροχή βοήθειας σε άπορες οικογένειες.

Ο Μητροπολίτης Πάφου είπε ότι η Εκκλησία της Κύπρου έχει αναπτύξει προγράμματα βοήθειας για τις ομάδες πληθυσμού που την έχουν ανάγκη στην βάση της Θεολογίας της Ορθόδοξης Χριστιανικής Πίστης η οποία υπαγορεύει ότι εάν πάσχει ένα μέλος της, πρέπει να συμπάσχουν προς συμπαράσταση και τα υπόλοιπα.

Ο Μητροπολίτης Πάφου είπε ότι η Εκκλησία είναι κοντά στον κόσμο γιατί αποτελείται και από Κλήρο και από λαό και αυτή την εποχή που πλήθος λαού σπεύδει για στήριξη στην Εκκλησία, αυτή προσφέρει στο μέτρο των δυνατοτήτων της.

Πρόσθεσε ότι η βοήθεια κατά ενορία μοιράζεται με την ενεργοποίηση των μελών της κάθε ενορίας και των Φιλόπτωχων Ταμείων γιατί είναι εκείνοι που γνωρίζουν ποια οικογένεια πρέπει βοηθηθεί με διακριτικό πάντα τρόπο.

Ο Μητροπολίτης Πάφου σημείωσε ότι η υποχρέωση της Εκκλησίας δεν περιορίζεται μόνο στον οικονομικό τομέα αλλά υπάρχουν και άνθρωποι που έχουν ανάγκη κάποιας συντροφιάς και να ακούσουν ένα λόγο καλό και εδώ πρέπει να δηλώνει παρούσα η Εκκλησία.

Καταλήγοντας είπε πως εκείνοι που έχουν περισσότερο πληγεί είναι οι άνεργοι και εκείνοι οι οποίοι έχουν παιδιά φοιτητές.

 

Πηγή:  iKypros.com
Αναδημοσίευσή από: Ρομφαία