Ειδήσεις και ΑνακοινώσειςΕπιστήμες, Τέχνες & Πολιτισμός

Η Κύπρος με τον Γιώργο Παπαδόπουλο στη Eurovision 2013

12 Δεκεμβρίου 2012

Η Κύπρος με τον Γιώργο Παπαδόπουλο στη Eurovision 2013

Giorgos Papadopoulos, Kypriaki symmetohi Eurovision 2013

Για επιλογή του έγκριση του Παπαδόπουλου, ελήφθη σοβαρά υπόψη το γεγονός ότι θα έχει στήριξη από δισκογραφική εταιρεία και έτσι μεγάλο μέρος των εξόδων που απαιτούνται για μια τέτοια εκπροσώπηση, δεν θα επιβαρύνουν το ΡΙΚ.

Ξεπεράστηκε η… οικονομική κρίση

Λευκωσία: Διοίκηση και διεύθυνση του ΡΙΚ αποφάσισαν από κοινού τη συμμετοχή του ημικρατικού καναλιού στον επόμενο διαγωνισμό της Γιουροβίζιον και όπως φαίνεται βρήκαν ήδη και τον καλλιτέχνη στον οποίο θα αναθέσουν την εκπροσώπηση. Το όνομα αυτού, Γιώργος Παπαδόπουλος. Τα περί οικονομικής κρίσης και πρόκλησης της κοινής γνώμης, έπεσαν στα μαλακά.

 

Ο πρόεδρος του ημικρατικού καναλιού Μάκης Συμεού που ήταν ο πρώτος που εξέφρασε τις επιφυλάξεις του για μια τέτοια συμμετοχή λόγω της οικονομικής κρίσης, σχολιάζοντας την απόφαση στον «Φ» είπε: «Υπήρξε ένας προβληματισμός στο Δ.Σ. λόγω της σημερινής κατάστασης, όμως βλέποντας όλα τα δεδομένα σφαιρικά όπως το οικονομικό, το ενδιαφέρον του κόσμου για τον διαγωνισμό αλλά και τις άλλες παραμέτρους, το Δ.Σ. έκρινε από κοινού μαζί με τη διεύθυνση, ότι είναι καλύτερα να συμμετάσχουμε στον διαγωνισμό. Ταυτόχρονα όμως, ελήφθη απόφαση για μια λιτή συμμετοχή, χωρίς περιττά έξοδα και προκλήσεις. Ιδιαίτερα μας προβλημάτισε το οικονομικός σκέλος μιας τέτοιας συμμετοχής, όμως λήφθηκε σοβαρά υπόψη το γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια το ΡΙΚ έχει έσοδα από αυτή τη συμμετοχή. Φέτος, τα έξοδά μας για τη συμμετοχή θα είναι ακόμη λιγότερα από άλλες χρονιές».

 

Στο μεταξύ, πληροφορίες από το ημικρατικό κανάλι αναφέρουν ότι το ΡΙΚ θα αποφύγει την προκήρυξη διαγωνισμού για εξεύρεση τραγουδιού που θα το εκπροσωπήσει και θα αναθέσει στον τραγουδιστή Γιώργο Παπαδόπουλο την εκπροσώπηση.

 

Το όνομα του καλλιτέχνη τέθηκε στο τραπέζι των συζητήσεων για την κυπριακή συμμετοχή στην επόμενη Γιουροβίζιον και έγινε καταρχάς αποδεκτό.

 

Σημειώνεται ότι για την καταρχάς έγκριση του Παπαδόπουλου, ελήφθη σοβαρά υπόψη το γεγονός ότι θα έχει στήριξη από δισκογραφική εταιρεία και έτσι μεγάλο μέρος των εξόδων που απαιτούνται για μια τέτοια εκπροσώπηση, δεν θα επιβαρύνουν το ΡΙΚ.

 

Πηγή: Εφημερίδα «Ο Φιλελεύυερος»