Θεολογία και Ζωή

Η ζωή χωρίς Gmail και Facebook

15 Δεκεμβρίου 2012

Η ζωή χωρίς Gmail και Facebook

00P5170042-short142Τα ξημερώματα της Τρίτης το δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο Facebook, και το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο της Google, Gmail, με διαφορά μερικών ωρών, αντιμετώπισαν σοβαρά προβλήματα, με αποτέλεσμα εκατομμύρια χρήστες να μην έχουν πρόσβαση στο λογαριασμό τους.
Πλέον τα προβλήματα έχουν αποκατασταθεί και για τις δύο υπηρεσίες από τους τεχνικούς των εταιρειών.

Σύμφωνα με την Google, οι χρήστες δεν μπορούσαν να έχουν πρόσβαση στους λογαριασμούς τους, ή καθυστερούσαν να συνδεθούν και με ανακοίνωσή της ζήτησε συγγνώμη από όλους τους χρήστες χωρίς όμως να αποκαλύπτει περισσότερα στοιχεία για το λόγο που δημιούργησε το πρόβλημα.
Οι χρήστες του Facebook αντιμετώπιζαν προβλήματα στην πρόσβασή τους για περισσότερο από μια ώρα, με το δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο να δηλώνει πως το πρόβλημα προκλήθηκε από την αλλαγή στις υποδομές των διακομιστών της σελίδας και για αυτό δεν επηρέασε το σύνολο των χρηστών.

Με το άκουσμα της είδησης για την βλάβη του Facebook, μέσα σε λίγα λεπτά, οι φήμες εξαπλώθηκαν σε ολόκληρη την κοινότητα του ίντερνετ.
Άλλοι θυμήθηκαν, τις υποτιθέμενες δηλώσεις του Zuckerberg, ότι η ιστοσελίδα θα κλείσει στις 15 Ιανουαρίου του νέου έτους και άλλοι σκέφτηκαν τις απειλές των Anonymous και πίστεψαν ότι τελικά τα κατάφεραν. Εν τέλει οι φήμες παρέμειναν φήμες και το Facebook επανήλθε και πάλι σε λειτουργία

Γεγονός είναι, πως η απώλεια της πρόσβασης στις δύο αυτές ιστοσελίδες, ακόμα και για μικρό χρονικό διάστημα, μας θύμισε πώς ήταν το ίντερνετ πριν τη δημιουργία αυτών των υπηρεσιών.

Πηγή:http://news.princeoliver.com/